MERSİN Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizesiyle, il güreş takımı kurmak için düzenlenen seçme müsabakalarının ısıtması ve soyunma odası olmayan, duş ile tuvaletleri pislik içindeki yazlık sinemadan bozma salonda yapılması tepkilere neden oldu.
Serbest ve grekoromen stillerinde il takımı kurmak için orta ve lise öğrencisi sporcuların katıldığı seçmeler, Huzurkent Beldesi'nde bir dönem yazlık sinema ve lokal olarak kullanılan salonda gerçekleştirildi. Soyunma odası ve ısıtma sistemi olmayan, camları kırık salonda sporcular kıyafetlerini herkesin gözü önünde değiştirmek zorunda kaldı. Bakımsızlıktan kötü bir görüntü oluşturan salonun tuvaleti ve duşu ise pislik içinde olduğu için kullanılmayacak halde.
Seçmelere katılan orta ve lise öğrencisi sporcular, salonun başka bir köşesindeki teneke sobanın etrafından ısınmaya çalıştı. Soyunma odası olmayınca herkesin gözü önünde kıyafetlerini değiştirmek zorunda kalan genç sporcular, pislik içindeki tuvalet ve duşları da kullanamadıklarını söyledi. Sporcuların aileleri ise, "Akdeniz Oyunları'nın gerçekleştirildiği, birçok spor tesisinin inşa edildiği Mersin'de böyle bir ortamda sporcu seçmesi yapılmasını anlamış değiliz" diye tepki gösterdi.
Genç güreşçiler ise, "Burası çok soğuk üşüyoruz. Herkesin önünde soyunuyoruz çünkü soyunacak oda bile yok" diye konuştu.
'ULAŞIM MALİYETİ NEDENİYLE OKULLAR İSTEDİ'
Mersin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tarakçı, okulların isteği üzerine seçmelerin Huzurkent Beldesi'nde yapılmasına izin verildiğini belirterek şunları söyledi;
"Güreş sporuna ilgi genelde Tarsus İlçesi ve Huzurkent Beldesi'nde ağırlıklıdır. Çok sayıda okullardan öğrencinin Mersin'e geleceği için, bir ulaşım maliyeti ortaya çıkıyor. Okullarımız da bu maliyeti karşılamakta güçlük çekince, istekleri doğrultusunda orada seçmelerin yapılmasına izin verdik. Yoksa Mersin'de bulunan 6 ayrı salonumuzda bu seçmeleri rahatlıkla yapabilirdik."