ERZURUM'daki Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu'na (BESYO) girmek için özel yetenek sınavına katılan kız ve erkek öğrenciler, 800 ve 1600 metre koşularında zor anlar yaşadı. Birçok kız öğrenci baygınlık geçirirken, onları alkışlayarak destekleyen erkekler arasında kavga çıktı.
Atatürk Üniversitesi kampusu içindeki stadyum ve spor salonlarında hazırlanan parkurlarda branşlara göre yeteneklerini sergileyen kız ve erkek öğrenciler, BESYO'ya girebilmek için tüm güçleriyle mücadele etti. Atatürk Üniversitesi'ne ait tartan pistte kızlar önce 100 metre, erkekler ise 400 metre koştu. Ardından yapılan kızlar 800, erkekler 1600 metre koşusu özellikle kızları çok zorladı. Koşu bitiminde kız öğrencilerin büyük bir bölümü piste kendini bıraktı. Görevliler ve arkadaşları tarafından pistte yatan sporcular, çimlerin üzerine çekildi. Fenalaşan öğrencilere arkadaşları, görevliler ve sağlık ekipleri müdahale etti.
Öte yandan kızlar yarışırken onlara tartan pistlerin dışındaki tribünlerden destekleyen erkekler arasında önce tartışma, daha sonra tekme tokatlı kavga çıktı. Kızlar yüzünden çıkan kavgayı polis ayırdı ve şikayetçi olan 4 kişiyi gözaltına aldı.
Atatürk Üniversitesi'ne bağlı BESYO'nun çeşitli bölümlerine 380 öğrenci alınacağını, sınavlara ise 1700 başvuru olduğunu anımsatan BESYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Atasever, "Yaklaşık 10 gün sürecek sınavlar şeffaf bir şekilde yapılıyor. Hak edenin kazandığı sınavlarda her sporcunun performansı saniye saniye kameralar tarafından kaydediliyor. Torpil söz konusu değil. Sınavlar tamamen elektronik ortamda ve herkesin gözü önünde yapılıyor. İlk günkü branşlarda başarılı olan öğrenciler ayrı bir parkurda yapılacak olan ikinci aşamaya katılıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI