'ANTRENMAN KULELERİ İLE PİSTLERDE HASAR VAR'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kayakla atlama kulelerinde incelemelerde bulunduktan ve ilgililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Kiremitliktepe'deki atlama kulelerinde basın toplantısı düzenleyen Bakan Kılıç, iki büyük atlama kulesinde (125 ve 90 metre) hiçbir hasar olmadığını, ancak antrenman kuleleri (60, 40,20 metre) ile pistlerde hasar bulunduğunu bildirdi. Heyelanın neden kaynaklandığını araştırdıklarını belirten Bakan Kılıç, şunları söyledi:
"Elimizdeki verilere göre iki tane büyük kule olarak tabir ettiğimiz kulelerde bir sorun görünmüyor. Bilimsel araştırmalardan sonra bununla ilgili her hangi farklı bulgu olursa bunu da paylaşacağız. Şu anda gördüğünüz kadarıyla hem antrenman kulelerinde hem pistlerde zararlar var. Bizim buradaki çalışmalarımız bilimsel olarak açık ve şeffaf devam ediyor. Biz buradan elde edeceğimiz bulguları kamuoyu ile paylaşacağız. Buradaki sorumlular her kimse mutlaka ve mutlaka o sorumlular da bulunacaktır. İdari yönden bir çalışma devam ediyor, aynı zamanda yargı süreci de başlamış durumda. Kendi kurumumuz açısından da bir tespit noktasında talep olmuştur. Yargıda bir tespit davası açılmıştır, bu da devam etmektedir. Bununla beraber savcılık da bir soruşturma yürütmektedir. Çalışmalarımız koordineli bir şekilde devam edecektir. Biz elde edeceğimiz bilimsel veriler doğrultusunda hareket edeceğiz. Yani bu şu anlama geliyor; Eğer elimize gelecek olan bilgiler buradaki tesisin alınması gereken bir takım önlemler var ise onların alınmasıyla beraber bu tesis tekrar çalışabilir ve güvenli bir hale gelir ve gelecek durumda ise o zaman biz buradaki tesisi tekrar hayata geçireceğiz."
22 Temmuz gününden itibaren zemin etüt çalışmalarının başlatıldığına dikkati çeken Akif Çağatay Kılıç, koordinasyon içerisinde tüm kurumlarla beraber çalıştıklarını belirtti. Günlük olarak bilgi akışı sağlandığını anımsatan Kılıç, tam olarak resim ortaya çıktıktan sonra bilgileri kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.
Bir gazetecinin pojenin ve zemin etüdünün Slovenyalıları yaptırıldığı şeklindeki sorusu üzerine Bakan Kılıç, "Yabancı bir firma buradaki proje ile alakalı çalışmıştır. Zemin etüdü ise Türkiye'de yapılmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI