ATLETİZM Federasyonu Türkiye'deki atletleri 2020 Olimpiyatları için Palandöken'de kampa aldı.
Çeşitli kentlerde bulunan 448 atlet, 2020 olimpiyatları için Palandöken'deki yüksek irtifa merkezinde bir araya geldi. Deniz düzeyinden 2 bin metre yükseklikteki Palandöken'deki Polat Renaissance Otelde kampa giren her ilden sporcuları kendi antrenörleri çalıştırıyor. Minik ve yıldızlar kategorisindeki atletler 10 gün boyunca hız kesmeden Palandöken Dağının eteklerinde olimpiyatlara hazırlanacak.
 Erzurumlu 20 minik ve yıldız sporcuyu olimpiyatlara hazırlayan Yavuz Bayram, Orhan Güngör ve Nihat Bayburt da günde iki antrenman yaptıklarını bildirdi. Antrenör Yavuz Bayram, Erzurumlu atletlerin yüksek rakımda yaşadıkları için şanslı olduklarını bu yüzden çok önemli bir başarı elde etmeyi amaçladıklarını bildirdi. Olimpiyatlara yönelik altyapı çalışmaları yaptıklarını söyleyen Yavuz Bayram, şöyle dedi:
"Burada atletizmle uğraşmak çok avantajlı. Çünkü yüksek rakımda ciğer ve oksijen kapasiteniz ona göre gelişiyor. Bu avantajı çok iyi kullanarak olimpiyatlarda önemli başarılar elde edebiliriz. Erzurum'a kamp yapmak için yurt dışından sporcular geliyor. Olimpiyatlarda başarılı olmak için çok çalışıyoruz. Londra Olimpiyatlarında Aslı Alptekin ve Gamze Bulut'un yaşattığı başarıyı biz de ülkemize tekrar yaşatmak istiyoruz."
Erzurumlu atletler olimpiyatlarda hedeflerinin hem bireysel hem takım halinde dereceye girmek olduğunu belirterek "Atletizm Federasyonu bizi 6 yıl öncesinden olimpiyatlara hazırlıyor. Çok çalışıp ülkemize madalya getireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI