Süleyman CÜZDAN/ADANA, () - DÜNYANIN en geniş katılımlı kurumlararası spor organizasyonları arasında yer alan Dragon Festivali'nin Adana ayağı Seyhan Nehri üzerinde başladı. Kadın ve erkeğin bir arada spor yaptığı ülkemizdeki tek spor organizasyonu olma unvanını taşıyan festivalin ilk gününde müzik ve eğlence eşliğinde 23 takım kürek çekti.
Merkez Park içerisindeki Seyhan Nehri'nde yapılan dragon yarışları organizasyonu içerisinde spor, müzik ve eğlence ile bir arada yaşanırken gün boyu etkinliklerle Adanalılara güzel bir gün yaşadı.
FEDERASYON KUPASI ABDİOĞULLARI'NIN
23 takımın yarıştığı ilk günde en iyi dereceyi yapan 4 takım Federasyon Kupası için nehre indi. Çekişmeli geçen yarışmada Abdioğulları birinci, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci, Başkent Hastanesi üçüncü ve Gizerler A.Ş.'de dördüncü oldu. Kupanın sahibi olan Abdioğulları takımı ilk günün şampiyonluk sevincini yaşadı.
KOSTÜMLER GÖZ KAMAŞTIRDI
Organizasyonun içinde yer alan kostüm yarışmasında ise takımların davulcuları birbirlerinden güzel, sosyal içerikli kostümleri ile podyuma çıktı. Jüri yarışmada Gizerler'i en yaratıcı, Abdioğulları'nı en kurumsal, Kimteks'i en iyi forma, Hürriyet Gazetesi'ni de en iyi el işçiliği dalında ödüle layık gördü.
STARTI SÖZLÜ VERDİ
Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Adana Dragon Festivali 2014'ün açılışını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptı. Yarış öncesi takımların hazırlık yaptığı stantları ziyaret eden ve sporculara başarı dileyen Başkan Hüseyin Sözlü, önümüzdeki yıllarda Büyükşehir Belediyesi olarak festivale daha fazla destek vereceklerini söyledi. Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:
"Adana'nın böyle renkli bir organizasyona ev sahipliği yapması çok güzel. Adana'nın doğal değerleri bu organizasyona ev sahipliği yapmaya yetiyor. Yaşanılası, içinde olmaktan mutlu olunan güzel bir yerdeyiz. İnsanların hayatı keşfetmek, hayatı kolaylaştırmak için ilk öğrendiği eylemler arasında hareket etmek, ilerlemek, kürek çekmek var. Adana'da Dragon Festivali'nin 4'üncüsü yapılıyor. Adana'daki çeşitli kurumlar en tepedeki idarecisinden, en alttakine kadar aynı takım için mücadele ediyor. Formalarını giydikleri zaman birbirlerinden farkları kalmıyor, dayanışma örneği sergiliyorlar. Kurumların kendi içinde aile dayanışmasını artırması ve Adana'da böyle bir sportif faaliyetin, böyle bir güzelliğin ortaya çıkması şehrin belediye başkanı olarak beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Başta Efsun Tekyeten Erkemen Hanım olmak üzere, emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Biz daha seçimden yeni çıktık ve şimdilik ziyaret ederek destek veriyoruz. Kurumumuzdan personel arkadaşlarımız da katılıyor ama inşallah gelecek dönem belediyemizden çok sayıda kürek takımı katılım gösterir. Bunu destek vereceğimiz anlamında söylüyorum. İnşallah Türkiye'nin en önemli ve renkli Dragon Festivali Adana'da gerçekleştirilecek."

SC(AP/ESM) (FOTOĞRAFLI)