Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), () - TAYLAND'ın başkenti Bangkok'ta kalp krizi geçiren ve yoğun bakımda tedavi gören Mersinli esnaf 41 yaşındaki Emin Ümit Sandıkçı'nın ailesi, oğullarının Türkiye'ye getirilmesini istedi.
Hediyelik ve elektronik eşya ticareti yapan evli ve 3 çocuk babası Emin Ümit Sandıkçı, eşya almak için Bangkok'a gitti. Konakladığı otelde 27 Ağustos'ta fenalaşan Sandıkçı, götürüldüğü özel bir hastanede tedaviye alındı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Sandıkçı, yoğun bakıma alındı.
Mersin'in Erdemli İlçesi'nde yaşayan Sandıkçı'nın annesi 65 yaşındaki Sebahat Sandıkçı, bugüne kadar hastane masraflarının 30 bin Euro'yu bulduğunu söyledi. Oğlunun yoğun bakımda olması nedeniyle Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak talep edildiğini belirten Sandıkçı, "Oğlumun bir haftadır hastanenin yoğun bakımında tedavi oluyor. Şu ana kadar hastane masrafları 30 bin Euro'yu buldu. Yoğun bakımda olması nedeniyle Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak isteniyor. Hem hastane masraflarını hem de ambulans için para ödeyecek durumumuz yok" dedi.
Sebahat Sandıkçı, oğlunun hayati tehlikesinin bulunduğunu, kendi imkanlarıyla Tayland'a ambulans uçak göndermelerinin mümkün olmadığını, devletin kendilerine yardım etmesini istedi.

FOTOĞRAFLI