ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Bulgaristan uyruklu 80 yaşındaki Prof. Dr. Rusko Rusev, 15 gün önce "Üşüttüm galiba" diyerek gittiği hastanede, mide kanseri olduğunu öğrendi.
Bulgaristan'dan 1998'de Adana'ya gelerek ÇÜ Devlet Konservatuarı Opera Şan Ana sanat dalında öğretim üyeliğine başlayan Prof. Rusko Rusev, yaklaşık 1 ay önce soğuk algınlığına yakalandı. 2 hafta ilaç alıp dinlenen Rusko Rusev, iyileştiğini düşünürken midesinde ağrılar hissetmeye başladı. Aynı gün içinde ağrılar artınca "Yine üşüttüm galiba" diye düşünen Prof. Dr. Rusko Rusev, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Hastanede yapılan tahlil ve incelemelerde Prof. Dr. Rusko Rusev'in mide kanserine yakalandığı saptandı.
HASTANEDE TEŞEKKÜR KONSERİ VERMEK İSTİYOR
Acil ameliyat kararı verilen Prof. Dr. Rusko Rusev, Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Cem Kaan Parsak tarafından kapalı yöntemle ameliyat edildi. Hastane odasında ziyaretçilerini ağırlayan Prof. Dr. Rusev, hastalığını öğrendiğinde şoke olduğunu söyledi. Ameliyat sonrasında sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu anlatan Prof. Dr. Rusev, ileriki dönemde hastane çalışanlarına teşekkür etmek için konservatuardan öğrencileriyle birlikte klasik müzik konseri vermek istediğini belirtti.
TEDAVİYİ ANLATTI
Prof. Dr. Rusko Rusev'in tedavisiyle ilgili bilgi veren Tıp Fakültesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cem Kaan Parsak, hastanın karnında 1 santimetre çaplarında delikler açarak kapalı yöntemle ameliyatını gerçekleştirdiklerini söyledi. Daha önceleri bu yöntemle sadece safra kesesi ameliyatlarının yapılabildiğini belirten Doç. Dr. Parsak, "Deneyim isteyen ve komplike bir ameliyat olan mide kanseri ameliyatının laparoskopi tekniği ile ülkemizde ve dünyada sadece belirli merkezlerde yapılabiliyor. Bu teknik sayesinde daha hasta az ağrı duyup daha erken taburcu oluyor. Rusko Rusev hocamız da bu yöntemle sağlığına kavuştu" dedi.