MUŞ'ta hayvanlara yem vermek için ağıla giderken köpeklerin saldırısına uğrayan Fatma Yeşilyayla, kaldırıldığı hastanede kuduz tedavisi gördü.
Merkeze bağlı Çöğürlü Köyü'nde yaşayan 50 yaşındaki 9 çocuk annesi Fatma Yeşilyayla, önceki gün hayvanlara yem vermek için ağıla gitmek üzere evden çıktı. Ağılın önünde toplanan köpeklerin saldırısına uğrayan Fatma Yeşilyayla bağırarak yardım istedi. Komşuları tarafından kurtarılan Fatma Yeşilyayla, Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Yaraları pansuman edilen ve kuduz tedavisi başlatılan Yeşilyayla, köpeklerden korktuğu için elinden dirgeni düşürmedi.
Köyde sahipsiz köpeklerin sürü halinde dolaştığını anlatan Yeşilyayla, "Ağıldaki hayvanlara yem verecektim. Birden irice bir köpek sırtıma vurunca düştüm. Sonra diğer köpekler geldi ve saldırdı. Bağırarak yardım istedim. Allah'tan komşularımız gelip beni kurtardı. Şimdi köpek korkusundan dirgenimi yanıma alıyorum" diye konuştu.
Felemez Yeşilyayla ise köpeklerin saldırısına uğrayan eşini her gün hastaneye aşı olmak için götürdüğünü belirterek "Köyde çok fazla köpek var. Köpekler tavuk ve hindileri yiyor. Yetkililere durumu bildirdik ama bir çözüm bulamadılar" dedi.