GAZİANTEP'te, 4 yıl önce halk arasında 'fil hastalığı' olarak bilinen Lenfödem hastalığına yakalanan, aynı zamanda astımı bulunan 260 kilo ağırlığında 69 yaşındaki Sevim Güllü'ye Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan sahip çıktı. Ayağa kalkamayan ve solunum cihazıyla yaşamını sürdüren Sevim Güllü, Kaymakam Turan tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fonundan alınan bin 400 liralık ortopedik yatak teslim edilirken gözyaşına boğuldu.
3'ü kız 5 çocuk annesi Sevim Güllü, 4 yıl önce Lenfödem hastalığına yakalandı. Astım ve Lenfödem ile mücadele ederken geçen yıl 3 çocuk babası oğlu 47 yaşındaki Sami'yi kalp krizi sonucu kaybeden Güllü, acısı katlanınca sürekli kilo alarak 260 kiloya ulaştı. Daha önce baston yardımıyla yürürken 1 yıldır yatağa mahkum olan Güllü, solunum cihazıyla yaşamaya başladı. İhtiyaçlarını karşılayamayan Güllü'ye, durumundan haberdar olan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesinden bin 400 liralık ortopedik yatak alındı. Kaymakam Turan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Sedat Canpolat ve vakfın mütevelli heyetiyle birlikte Güllü ailesinin Kozluca Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti. Vakıf fonundan alınan yatağın teslim edildiği Güllü, sevinçten duygulanarak gözyaşı döktü.
KAYMAKAM ELİNİ ÖPTÜ
Kaymakam Uğur Turan, elini öpmesini istemeyen Güllü'ye "Allah razı olsun. Hakkın varsa helal et. İnan senin sayende kaymakam olduk biz" diyerek Sevim Güllü'nün elini öptü. Kaymakam Turan, kaynakları doğru yerlere adil şekilde aktarmaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Sayın bakanımız Fatma Şahin ve devlet büyüklerimizin bize sağladığı kaynaklar var. Yaptığımız yardımları ifade etmeye gelmedik. Onlar bizim vazifelerimiz. Bu vatan bize emanet. Sevim teyzemi, amcamı görünce mutlu oldum. Onları görünce kendi anne ve babamı görmüş gibi oldum. Şu anda dışarıda, karda kışta kalan varsa bu hepimizin sorumluluğudur."
Hastalığıyla yatalak olduğu evde yaşam mücadelesi veren Sevim Güllü, kendisini ziyaret eden Kaymakam ve yetkililere teşekkür ederek, "Önce bastonla gezerdim. Artık yürüyemiyorum. Gece gündüz sağa sola dönemeden yaşıyorum. Aynı zamanda astım hastasıyım. Doktorlar fil hastalığı olarak bilinen hastalığın çaresi olmadığını söylüyor" dedi.
52 yılllık eşi Sevim Güllü'nün elini tutarak destek veren emekli 75 yaşındaki Tevfik Güllü de, 1 yıldır yatalak durumda olan eşine gösterilen ilgi nedeniyle yetkililere teşekkür etti.
Kaymakam Turan, Güllü ailesine gıda ve giyim yardımı yapılacağını da söyledi.