İZMİR’de, yaşaması mucizelere bağlıyken, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde, trafik kazası kurbanı Öznur Yılmaz’ın bağışlanan kalbi nakledilen 18 yaşındaki Elif Ağar sağlığına kavuştu. Genç kızın gelecek hayallerini ise hazırlanmayı sürdüğü üniversite sınavında başarılı olmak ve yeni kalbiyle de büyük aşkla sevdiği nişanlısı ile evlenmek süslüyor. Elif Ağar, "Eski kalbimle gözümü kapattığımda başımda duran nişanlımı, yeni kalbimle gözümü ilk açtığımda da karşımda gördüm. İki kalbimle de çok sevdim onu. Şimdi sınavda başarılı olup üniversiteye onun yanına gideceğim ve bu yaz da evleneceğiz" dedi.
Diyarbakır’da lisede okuyan Elif Ağar’ın hayatı, 2008 yılında geçirdiği ağır grip sonrasında bambaşka bir döneme girdi. Bu sırada doktora gidip gelen Elif’in kalp rahatsızlığı da ortaya çıktı. Yaklaşık bir yıl Diyarbakır’da tedavisine devam edilen Elif Ağar, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine daha iyi imkanlara sahip olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Belli aralıklarla İzmir’e gelip kontrollerini yaptıran, bu süre içerisinde de lise eğitimini tamamlayan Elif’e, 2012 yılında sağlık durumunun daha da kötüye gitmesi üzerine kalp nakli yapılmasına karar verildi.
YENİ YAŞAM ÖZNUR’DAN GELDİ
Kardiyoloji servisinde tedavisine devam edilen ama artık yürüyemez hale gelen Elif’e, yeni yaşam haberi Denizli’den geldi. Eşinin kullandığı motosiklete otomobilin çarpması sonucunda ağır yaralanan 33 yaşındaki Öznur Yılmaz’ın beyin ölümünün gerçekleşmesiyle, ailesi organlarının bağışladı. Nakil bekleyen hastaları yaşama bağlayan Öznur’un organlarından kalbi de Ege Üniversitesi Hastanesi’nde, iki aylık ömrünün kaldığı belirtilen Elif Ağar’a nakledildi.
İKİ KALBİNDE DE TEK AŞKI OLDU
Yoğun bakım ünitesindeki kritik günlerin geçmesiyle birlikte Elif Ağar, yeni bir yaşama da başladı. Yürüyemediği için tekerlekli sandalyeyle ameliyathaneye götürülen Elif’e narkoz verilip gözleri kapandığında baş ucunda bulunan nişanlısı Yado Baran, yeni kalbiyle yeni yaşamına gözlerini ilk açtığında da yine karşısında durdu. Elif Ağar’ın, kalbi değişse, yeni yaşamına başlasa da değişmeyen tek aşkı, en büyük destekcisi nişanlısı oldu.
ÇİFTE HAYAL İÇİN BÜYÜK ÇABA
Kalp nakli olmasının üzerinden 1.5 yıl geçen Elif Ağar, tamamen sağlığına kavuştu. Artık normal insanlar gibi ailesiyle alışverişe gitmekten gezmeye kadar herşeyi yapmaya başladı. Elif Ağar, rahatsızlığı ortaya çıkmadan önceki amacı için tekrar kollarını sıvadı. Küçüklüğünden beri edebiyata büyük ilgi duyan Elif, şimdi en büyük hayalinin, Dicle veya Harran Üniversitesi’nin edebiyat bölümlerinde okumak, ardından da Harran Üniversitesi’nde muhasebe eğitimi gören nişanlısıyla evlenmek olduğunu söyledi.
Üniversite sınavlarına büyük bir özveriyle hazırlanan Elif Ağar, "Bu hayalimi gerçekleştireceğim. Edebiyat bölümüne gidip okuyacağım. Gelecek için, gençler için bunu yapacağım. Ben, eski kalbimle gözümü kapattığımda başınma duran nişanlımı, yeni kalbimle gözümü ilk açtığımda da karşımda gördüm. İki kalbimle de çok sevdim onu. Bu yaz nişanlımla evlenmek de istiyorum. Bu iki hayalimin heyecanını içimde yaşıyorum" dedi.
Elif Ağar, ayrıca, binlerce insanın organ bağışıyla yeni hayata başlamayı beklediğini hatırlattı. Bedenlerin, toprak olmadan yeni kişilere hayat vermesi için organ bağışı çağrısı yaptı.