ADANA'da sağlık örgütleri, Sağlık Bakanlığı'nın Torba Yasa'yla çıkarmayı planladığı Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlarına hastane acillerinde nöbet tutturma yönetmeliğini protesto için, 4 Aralık'ta aile hekimlerinin iş bırakacağını açıkladı.
Adana Tabip Odası (ATO) toplantı salonunda ATO Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Kadir Tuncel ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, ortak bir açıklama yaptı. Aile hekimlerinin 4 Aralık'ta iş bırakacağını ve Aile Sağlı Merkezleri'nin kapalı olacağını belirten ATO Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, bunu ücretlerin düşürülmesini ve yeni angaryaları istemedikleri için yaptıklarını belirtti. Ökten, "Pozitif performans diye bir aldatmacanın içine giren bakanlığımıza, 'dur' deme zamanı gelmiştir. Artık bazılarının sessizliğimizin güçsüzlüğümüzden kaynaklanmadığını anlaması gerekir. Biz aile hekimleri, 4 Aralık'tan sonra eskiden olduğu gibi bebeklerimizi aşılayacak, gebelerimizi kontrol edeceğiz. Fakat yok olmamak için 4 Aralık'ta kapalıyız" dedi.
Adana Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Kadir Tuncel ise Aile Sağlığı Merkezleri ile ilgili getirilmesi planlanan uygulamayla ilgili tüm dünyada bilim insanlarının dalga geçtiğini savundu. Özellikle yardımcı sağlık personelinin acil servislerde nöbet tutmasının sıkıntılar doğuracağını belirten Tuncel, "Bunun adı zulümdür. Ebeye yıllarca hiçbir işlem yaptırmamışsınız, ona acil serviste nöbet tutturacaksınız. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir uygulamadır. Bir de bunu kırmızı alan dediğiniz, içeride aktif kısımda yaptırılacağı söylenmektedir. Aile hekimlerinin yılarca çalışmalarından dolayı tecrübeleri vardır. Ancak yardımcı sağlık personelinin bu konuyla ilgili hiçbir donanımı yoktur. Bunun adı angarya ve zulümdür" diye konuştu.