ADANA'da intihar girişiminde bulunan, Ankara'da da Ak Parti Genel Merkezi önünde eylem yapan işsiz 31 yaşındaki Hikmet Uçak'ın doğumundan 2 gün sonra menenjit hastalığı geçiren 12 yaşındaki oğlu Süleyman, yaşam savaşı veriyor.
Merkez Yüreğir İlçesi'nin Serinevler Mahallesi'nde oturan beyaz eşya tamircisi Hikmet Uçak, 13 yıl önce ailelerinin karşı çıkmasına rağmen aşık olduğu Fatma ile evlendi. Genç çiftin, bir yıl sonra da Süleyman adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Hikmet Uçak'ın mutluluğu kısa sürdü. Süleyman doğumundan 2 gün sonra menenjit hastalığı geçirdi. Müdahalede gecikildiği için Süleyman Uçak, felç geçirdi. O günden beri yatağa bağlanan Süleyman'ı yaşatmaya çalışan Hikmet Uçak, oğlunun tedavisi için uğraşırken işsiz kaldı. Vücudu ve organları gelişmeyen Süleyman'ın midesine delik açılarak özel mamalarla beslenmesi sağlandı. Küçük çocuğun nefes alabilmesi için de gırtlağından akciğerlerine hortum bağlandı. Görünümü 2 yaşındaki bebeği andıran Süleyman Uçak'ın tedavi masraflarını karşılamakta zorlanan Hikmet Uçak, devletten evde bakım ücreti almaya başladı. Aldıkları ayda 600 lira yardımla hayatlarını sürdüren çiftin, 3 çocuğu daha oldu.
MASRAFLARIMI İSTİYORUM
Çocuklarını yaşatabilmek için her yolu denediğini belirten Hikmet Uçak, "Yaşadığımız sıkıntılardan buraz olsun kurtulabilmek için 2 yıl önce Mersin'e gezmeye gitmiştik. O gün İl Sosyal Hizmetler görevlileri evimize gelmiş. Bizi bulamayınca rapor tutup gitmişler. O rapor üzerine bize verilen yardım ve evde bakım ücreti kesildi. O yardımı yeniden alabilmek için aylarca uğraştım. Bu arada masrafları cebimden karşılamak zorunda kaldım. Sonunda yeniden evde bakım ücreti bağlandı ancak bu sürede 20 bin lira harcama yaptım. Bu paranın bana ödenmesini istiyorum. Eylemlerimi de bu yüzden gerçekleştirdim" dedi.