Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da, 14 Mart Tıp Bayramı'nda hastanelerin acil servisleri dışında iş bırakan sağlık çalışanları, yürüyüş düzenleyerek hükümeti protesto etti.
Adana Tabip Odası'nın çağrısıyla merkez Seyhan İlçesi'ndeki Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin sağlık çalışanı, 'Hırsız var', 'Sağlık haktır satılamaz', 'Sağlıkta taşeron istemiyoruz' ve 'Zafer direnen emekçinin olacak' sloganları attı. Yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın fotoğraflarının bulunduğu pankart taşıyarak Atatürk Parkı'na doğru yürüyen doktor ve hemşirelere, DİSK, KESK ve TMMOB üyeleriyle bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri de destek verdi. Yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşün ardından Atatürk Parkı'na gelen grup adına konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Berkin Elvan'ın ölümüne üzüldüklerini belirterek, "Berkin'in gülen gözleri, gülen yüzü anlamlı haliyle bize bakıyor. Onu hayatta tutamadık, içimiz sızlıyor. Bugün Tıp Bayramı diyorlar. Tıp mı bıraktınız, bayram mı bıraktınız?" dedi.
Sağlığın temel insan hakkı olduğunu belirten Ökten, "Sağlık çalışanları da ülkenin tamamı gibi mutsuzdur, mesleğini hakkıyla yerine getiremediğini ve hakkını alamadığını düşünmektedir. Böyle bir ortamdan sağlıktan söz edilemez" diye konuştu. Açıklamanın ardından alkış ve ıslıklarla hükümete tepki gösteren kalabalık, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

YB(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)