ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde BDP üyeleri, AK Parti hükümetinin yaptığı siyasetin kaygı verici olduğunu öne sürerek, protesto eylemi yaptı.
BDP üyesi 100 kişilik grup, öğle saatlerinde Kışla Mahallesi'nde bulunan BDP Viranşehir İlçe binası önünde toplandı. Ellerinde dövizler taşıyan ve hükümeti protesto eden sloganlar atan kalabalık adına konuşan BDP Viranşehir İlçe Başkanı Halis Aktaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pusulasını kaybetmiş bir kaptan gibi davrandığını iddia ederek şöyle dedi:
"Barışa ekmek ve su kadar ihtiyaç olduğu bu dönemde, AKP hükümetinin gerek iç ve gerekse dış siyaset içerisinde uyguladığı tutum kaygı vericidir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, pusulasını kaybetmiş bir kaptan gibi davranmaktadır. Başbakan dahi olsa bir halkın kaderiyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur."
'BAŞBAKAN'IN SÖYLEMİ UÇUP GİTMESİN'
Türkiye'nin iç ve dış siyasetinin Başbakan'ın elinde yap-boz oyununa dönüştüğünü de ileri süren Aktaş şöyle devam etti:
"Kimin dost, kimin kardeş, kimin kalleş olduğu beli değil. Barış ve müzakere süreci, tüm kesimlerde sevinçle karşılanan ve beklenti yaratan bir süreçtir. Asker ve gerilla cenazelerinin artık gelmiyor olması, barışa ve çözüme olan umudumuzu her geçen gün biraz daha artırmaktadır. Ama şunu başta Başbakan Erdoğan ve ilgili tüm taraflar bilmelidir ki çözüm tek taraflı gelişmez. Dün Başbakan Erdoğan’ın 'cezaevlerinin boşaldığı, dağdakilerin indiği süreci göreceğiz' söyleminin diğer söylemler gibi uçup gitmemesini ve hayata geçirilmesini umut ediyoruz."
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eyleme katılanlar açıklamanın ardından dağıldı.