Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, "AKP'ye değil, devletin terörle mücadele stratejisine, terörle mücadelesine her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Oğan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 8 Nisan tarihinde kongre için başvurdukları mahkemenin karar vereceğine dikkati çekti.

Türk adaletinin doğru karar vereceğini belirten Oğan, "Partimiz kurultaya doğru gidecektir. MHP'de çoktandır unuttuğumuz istişareyi dün burada geliştirdik. Partimizin tavanı ve vatandaşlarımızla istişarelerde bulunduk. Bundan sonraki yol haritasını belirledik." ifadesini kullandı.

Oğan, Türkiye'de son dönemlerde terörün arttığına işaret ederek, "Çözüm süreci diye Türk milletine dayatılmaya çalıştıkları süreçte Türkiye maalesef ki adeta teröre teslim edilmiş ve terörün Türkiye'de yeniden yuvalanması, yapılanmasıyla Türkiye karşı karşıya bırakılmıştır. Terör örgütü çözüm süreci boyunca bütün faaliyetlerini, çalışmalarını durdurmuş. Valilerin kaymakamların, belediye başkanlarının bölgedeki güvenlik görevlilerinin gözü önünde yukarıdan gelen talimatlar doğrultusunda hiç kimse ses çıkarmamış." diye konuştu.

Doğu ve Günedoğu Anadolu bölgesinin adeta köstebek yuvası haline çevrildiğini, bu yuvaların yapılan çalışmalarla patlatıldığını vurgulayan Oğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oraya döşenen bombalar patlatılıyor. Canlarımız yitip gidiyor. Binaya tuzaklanan bomba patlatılıyor. Bina olduğu gibi polisimizin, askerimizin başına çökertiliyor. Madem o bölgede TOKİ kanalıyla yeniden bir şehirleşme olacak. Madem kentsel dönüşüm yapılacak. İçinde insan olmamak kaydıyla tuzaklı binalara askerimizi polisimiz sokup onların başına binaların göz göre göre yıkılmasına nasıl göz yumuyor bu hükümet. Eğer o binalarda sivil yok ise o binalarda şüpheli durum varsa o binalar için yapılması gerekenler bellidir. Bugün geldiğimiz noktada artık bu milli bir mesele olduğuna göre AKP de samimi ise eğer bizim bu önerilerimize kulan versin. Samimiyetini ortaya koysun. Biz her türlü desteği o anlamda vermeye hazırız. AKP'ye değil, devletin terörle mücadele stratejisine, terörle mücadelesine her türlü desteği vermeye hazırız."

Bir gazetecinin "Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılanmasını ve Türkiye'deki basın özgürlüğünü nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Oğan, şu yanıtı verdi:

"Can Dündar ve Erdem Gül meselesinde konu casusluğa bağlandı. O konuda basında daha önceden defaatlerce yayınlar yapıldı. Yeni bilgi servis edilmedi. Dolayısıyla herkesin bildiği, herkese malum olan konuları casusluk soruşturmasına bağlanmasını doğru bulmuyoruz. Basın bazı konularda sorumluluk içerisinde olmalıdır. Ancak basının üzerine de hışımla gitmenin intikam alma duygusu ile gitmenin de bir anlamı yok."