Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, seçim sonuçlarına itirazların yapıldığı Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nı MHP adayı Hüseyin Sözlü'nün kazandığını söyledi.
MHP'nin TBMM Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü, Adana milletvekilleri Ali Halaman, Seyfettin Yılmaz ve Muharrem Varlı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Seçimi MHP'nin kazandığını söyleyen Oktay Vural, "Bu iradeyi hazmedemeyenler Ankara'dan talimatla bir takım masa başa oyunlarıyla bu iradeyi değiştirmeye çalışıyor ama seçimin galibi Hüseyin Sözlü'dür" dedi. Adana'da bazı seçim bölgelerinde itirazların olduğunu aktaran Oktay Vural, somut iddialara dayanan itirazlara karşı olmadıklarını ancak manipülasyon amaçlı girişimlere izin vermeyeceklerini belirtti.
VALİYE COŞ'A ÇATTI
Sandıktan çıkan iradeye kesinlikle sahip çıkacaklarını anlatan Oktay Vural, seçim sonuçlarına karşı CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun'un ortak basın toplantısı yapmasını da eleştirdi. İsim vermeden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a da yüklenen Vural, şunları söyledi:
"Adana Valisi'ni gerek cumhurbaşkanlığı, gerekse de genel seçimlerde Adana'da kavaslık görevine devam etmesi hususunda bir talepleri olduğunu da belirtmek istiyorum. Adanalılar, kendisine bu şekilde davranan Vali'ye hak ettiği cevabı vermenin dayanılmaz arzusu içerisinde olduklarını belirtmek istiyorum. Bu şekilde bir irade koyan Adanalılara da teşekkür ediyorum."
MHP'nin Türkiye genelinde oylarının arttığını aktaran Oktay Vural, Ak Parti'nin oylarının düştüğünü ve CHP oylarının da yerinde saydığını savundu.
BALKON FOTOĞRAFINA TEPKİ
Seçim sonrası Başbakan Erdoğan'ın yaptığı balkon konuşmasına tepki gösteren Oktay Vural, şöyle devam etti:
"Balkon konuşması gerçekten yolsuzluk ve rüşvetin sandıkla ve milli iradeyle aklanma aracı olarak kullanıldığını müşahede ettik. Orada parti yöneticileri, kurmayları yoktu. Danışmanları ve ailesiyle verilen resmi vekillerin de yöneticilerin de sorgulaması gerekiyor. Adeta hanedan ve saltanat görüntüsü bulunmaktaydı, bir aile şirketi vardı. Bu balkon konuşmasında verilen aile fotoğrafı aslında milli iradenin hangi amaçla kullanıldığını açık ve net bir şekilde ortaya koymuştu. Burada yolsuzluğun sembolü olan iki bakan, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış yanında durmuştur. Mutlu aile tablosunda vatandaşların gözleri Rıza Zerrab'ı aramıştır. Hatta 'Yasin El Kadı ve Usame Kutup balkonda niye yoktur?' diye kendimize sorduk. Aslında bu resim, Türkiye'yi yöneten zihniyetin, AKP'ye oy veren insanlardan ne kadar kopuk olduğunu ortaya koyması bakımından son derece önemlidir. Bu adeta helale meydan okumadır, haram düzenine, haram saltanatına, yalan saltanatına selam durmadır. Sandıkta aklanması mümkün değildir, iddialara yargıda cevap verilmelidir. Bunun takipçisi olacağız."
KAĞIZMAN UYARISI
Kars'ın Kağızman İlçesi'nde seçim sonuçlarına itirazlarıng erginilğe neden olduğunu belirten Varul, oyların yeniden sayıldığını ve MHP'nin seimi kazandığını hatırlattı.
Adana'da merkez Çukurova, Sarıçam, Seyhan, Karaisalı ve Yüreğir ilçelerinde bazı sandıklara itiraz edildiğini anlatan Oktay Vural, itirazlardan MHP aleyhine sonuç çıkmadığını ve yeniden sayım yapılan yerlerde oylarının arttığını açıkladı.
Basın toplantısının ardından Oktay Vural ve Adana milletvekilleri, itirazların olduğu Seyhan 3'üncü Bölge Seçim Kurulu'nun bulunduğu okula gitti.

YB(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)