Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı'nda terör örgütü PKK ile ilişkisi olan öğretmenlerin görevden uzaklaştırılmasını hatırlatarak, görevden almaların devam edeceğinin sinyalini verdi.
MEB'DEN BAŞLADIK
Terör örgütleriyle ilişkisi olan kimsenin görevde kalmayacağını belirten Başbakan Yıldırım,"Önce Milli Eğitim'den başladık, kamu ve belediyelerle devam edeceğiz" dedi.
Kamu ve belediyelerde PKK'lı temizliği yapılacak

PKK'YLA İLİŞKİSİ OLAN KİMSE GÖREVDE KALMAYACAK
Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;
"Milli Eğitim'de başladı ve bugünlerde de İçişleri Bakanlığı, valilikler, belediyeler hakkında bu tip suça karışmış, bölücü terör örgütüne yataklık etmiş, destek olmuş, onlarla birlikte çalışmış, kamu kaynaklarının terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılmasına rıza göstermiş veya izin vermiş olan belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun ve diğer kamu görevlileri için de benzer uygulama yapılacak. Bunların nasıl yapılacağı kararnamede açık şekilde belirtilmiştir.
OPERASYONLAR SADECE DAEŞ'E DEĞİL DİĞER TERÖR GRUPLARINA DA DEVAM EDECEK
Bizim Cerablus'taki işimiz bir ülkemizin güney hudutlarını emniyet altın almak. Başta DAEŞ olmak üzere diğer terör grupları zaman zaman maalesef sınırlarımızın içerisindeki bölgelere roket gönderiyorlar, ateş ediyorlar. Şu ana kadar 29 civarında vatandaşımız hayatını kaybetti. Ayrıca malum Gaziantep'te yaşanan o düğündeki patlamayla da 54 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm bu tehditleri ortadan kaldırmak için ÖSO'ya destek vermek suretiyle operasyona başladık. Suriye'nin toprak bütünlüğü ve yapısını değiştirmek değil, ülkemizin güney sınırlarını emniyet altına almak. Bu iki hususu yüzde 100 sağlayıncaya kadar, buradaki operasyonlarımız sadece DAEŞ'e değil, diğer terör gruplarıyla da aynı şekilde devam edecek.
BİR TANKIMIZIN İSABET ALDIĞI BİLGİSİ VAR 

Terörü bertaraf etmek için mücadelemiz sürecek. Bir tankımızın isabet aldığı bilgisi var, teyit edilmedi. Cerablus'taki işimiz sınırımızı güvene almak.
"BÜTÜN MİLLETİMİZİN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM"
Başbakan, Kurban Bayramı programı hakkındaki soru üzerine ise şunları söyledi;"Pazartesi gününden itibaren Kurban Bayramı'nı idrak edeceğiz. Bütün milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Bayramında birlik, beraberliğe katkı sağlamasını niyaz ediyorum"