Alman basınına yansıyan haberlere göre, IŞİD'e karşı mücadelede uluslararası koalisyona destek amacıyla İncirlik Üssü'nde bulunan 6 adet Tornado keşif uçağı, bir parçada tespit edilen hata nedeniyle bir süre uçmayacak.
HATAYI ÜRETİCİ FİRMA TESPİT ETTİ

Çarşamba günü Almanya'da üretici firma tarafından uçaklarda kullanılan bir parçada hata tespit edildiği öğrenildi. Uçakların Perşembe günü bu nedenle havalanmadığı kaydedildi. Alman Ordusundan yapılan açıklamada ayrıntı verilmeden" insan ve malzemeleri riske atmamak için" uçakların hata giderilene kadar uçmayacağı bildirildi.
SENE BAŞINDA DA BAŞKA BİR SORUN ORTAYA ÇIKMIŞTI

ASST A3 tipi Tornado uçaklarda sene başında da başka bir sorun ortaya çıkmıştı. Program güncellenmesi nedeniyle kokpit aydınlatması pilotların gözünü kamaştırdığı için keşif uçuşları bir süre geceleri yapılamamıştı.
OCAK AYINDAN BU YANA TÜRKİYE'DELER

Almanya'nın İncirlik Üssü'nde ocak ayından bu yana 250 kadar askeri ile 6 adet Tornado tipi keşif uçağının yanı sıra bir de tanker uçağı bulunuyor. Alman askerlerinin görev süresini belirleyen tezkere yıl sonunda sona eriyor. Tezkerenin uzatılması bekleniyor.