Erdoğan, AB'ye Rest Çekti: Müzakereler İçin Referanduma Gidebiliriz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mezuniyet töreninde katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada AP'ye ve Avrupa Birliği'ne sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Biz de millete gideriz. 'ABile müzakerelere devam mı? tamam mı?' diye sorarız" dedi.
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Bundan sonra kendi aldığınız kararlarla yüzleşmeye hazır olmanız gerekiyor. epimiz aynı gemideyiz. Benim gözümde sizler Asım'ın neslisiniz. Bu üniversite 6 yılda gerçekten örnek bir kurum haline geldi. Ecdadın kurduğu vakıfların, külliyelerin büyük bölümü başlı başına üniversite olarak hizmet vermiştir. Beştepe'de inşaatı süren külliyemiz, camisiyle, kütüphanesiyle, sergi salonları olacak bir külliyedir. Bizim amacımız hiçbir zaman kamu kurumların o soğuk duruşunu yansıtacak bir kurum yapmak olmadı. Şu anda içinde bulunduğumuz yer de bir külliye.

APBAŞKANINA CEVAP VERDİ
Ey Başkan sen Türk milletini tanımadın daha. bu millet oradan gelecek vizeymiş, geri kabulmuş bunların peşinde değil.
"SİZ TÜRKİYE'NİN PEŞİNDESİNİZ"
Siz şu anda Türkiye'nin peşindesiniz. 'Eğer Türkiye kapıları açar mülteciler geçerse bizim halimiz ne olur?' diye düşünüyorsunuz.
Erdoğan, bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz. Biz İngiltere gibi de değiliz onu da söyliyim. Bize de sinyal gönderiyorlar '3 bin yılına kadar Avrupa'ya giremez' diyorlar. Bir araya geldiğimiz zaman böyle demiyordun Cameron. E ne oldu şimdi? Yarın bizi gerekçe göstererek oradan Avrupa Birliği'nden çekilmeme kararı çıkacak. Türkiye bu değil.
"HALA OYALIYORSUNUZ"
Türkiye'ye resmen sene 1963 söz verdiniz. Hala oyalıyorsunuz. Niye oyalıyorsunuz? Söyliyim, ey Avrupa siz bizi halkının büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu için istemiyorsunuz. Bize açık açık söylemişlerdi. Biz de biliyorduk ama samimiyetimizi göstermek için denedik. Ayrımcılık bunlarda var. Şimdi sıkıntı farklı yerlerde. AB bize verdiği sözü yerine getirip terör örgütü gibi bir konu yüzünden geri çevirecekse biz bunu milletimize rahat anlatırız. Biz de millete gideriz. 'AB ile müzakerelere devam mı? tamam mı?' diye sorarız.