BELEDİYE BASIN BÜROSUNDAN AÇIKLAMA
Aytaç Durak makamında otururken, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan internet üzerinden yapılan yazılı açıklamada Durak'ın göreve iade edildiğine dair İçişleri Bakanlığı veya Adana Valiliği'nden belediyeye ulaşan bir resmi yazı veya mahkeme kararı bulunmadığı bildirildi.
'Kamuoyuna duyuru' başlıkla açıklamada şöyle denildi:
"30 Mart 2014 tarihinde yerel seçimler yapılmış olup, tüm seçilen belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri 5216 sayılı yasanın emrettiği üzere 5 yıllığına seçilirler. Hem Sayın Aytaç Durak'ın, hem de belediye meclis üyelerinin görev süreleri 30 Mart 2014 tarihi saat 17.00'de bitmiştir.
Kaldı ki 28 Mart 2010 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Sayın Aytaç Durak'ın göreve iade edildiğine dair ne İçişleri Bakanlığı'nın, ne de Adana Valiliği'nin Büyükşehir Belediyesi'ne intikal etmiş bir resmi yazısı ya da mahkeme kararı bulunmamaktadır.
Kamuoyuna yansıyan göreve iade edilme yukarıda sayılan yasal gerekçelerle söz konusu değildir. Adana Büyükşehir Belediyesi bu süreçte bürokratik kadrolarla Adana'ya hizmeti aksatmadan sürdürecektir."

BY(OA/AAA)