Alman Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyaretini değerlendiren Bild, "Steinmeier ve ekibinin önce otobüsle götürüldüğüne vurgu yapan gazete, "Türkler çok kızgın" diye yazd
ı.Alman Bild'in Analizi: Türkler Çok Kızgın
Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'in Türkiye ziyaretini değerlendiren Bild gazetesi, ziyaretin dostluk havasından uzak geçtiği yorumunda bulundu. "Bir dostu ziyaret farklıdır. Çok farklı" ifadelerini kullanan gazete, Steinmeier'in soğuk karşılandığına vurgu yapmak için, "Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Ankara'da- ancak efsanevi Türk misafirperverliği pek hissedilmedi" ifadelerini kullandı.
"SOĞUKLUK HAVALİMANINDA BAŞLADI"
Steinmeier'ın Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu ile görüşmesini, "Çok kolay bir görüşme olmadı" diye yorumlamasını aktaran Bild, soğukluğun Steinmeier'in hava limanında karşılanmasında başlandığını yazdı.

"KIRMIZI HALI YOKTU, ARACINI UÇAĞA YAKLAŞTIRMADILAR"Steinmeier'in karşılanmasında kırmızı halı olmadığına ve üst düzey karşılama gerçekleştirilmediğine dikkat çeken gazete, Alman bakanın makam aracının da uçağa yaklaşmasına müsaade edilmediğine, Steinmeier ve ekibinin önce otobüsle götürüldüğüne vurgu yaptı.
"MESAJ AÇIK: TÜRKLER ÇOK KIZGIN"
Steinmeier'in resmi temaslarında kullandığı makam aracına Alman bayrağının uygun parça olmadığı gerekçesiyle takılamadığına da değinen Bild gazetesi, "Yapılanların verdiği mesaj çok açık: Türkler kızgın. Çok kızgın" diye yazdı.