Ankara kulislerini sallayan mini kabine revizyonuyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Kabine revizyonunun ilk sinyali bugün öğleden sonra geldiği ve Süleyman Soylu ve Mehmet Müezzinoğlu'nun Beştepe'ye çağrıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü belirtildi.
AK Parti kulislerine göre kabinedeki revizyonun ilk sinyali bugün öğleden sonra geldi. İddialara göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, öğleden sonra Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çağrıldı.
YENİ GÖREVLENDİRME
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen iki ismin, kabine değişikliğiyle ilgili burada bilgilendirildiği kaydedildi. Bu arada İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bugün aynı saatlerde Ankara'daki iki programa katıldığı ve kabine değişikliğinin de bu sıralarda gündeme geldiği iddia edildi. Ala, 2007'de Başbakanlık Müsteşarlığı görevine atanmış 2013 yılında ise İçişleri Bakanlığı görevine atanmıştı.
KİM NEREYE ATANDI?
Ankara gündemine bomba gibi düşen mini kabine revizyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Efkan Ala'dan boşalan İçişleri Bakanlığı görevine atandı. Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu atandı.