AĞRI'da geçen aralık ayında gaz sızıntısından çıkan yangında alev topuna dönen eve giren 53 yaşındaki Pürize Demir; eşi, 3 çocuğu ve torununun hayatını kurtardı. Piruze Demir, hastanede tedavi altına alınan yaralı aile üyelerinin yanından ayrılmıyor.
Olay, Doğubayazıt ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Yağmurdüşen köyünde meydana geldi. 20 Aralık 2013 günü mutfak tüpündeki kaçaktan çıkan patlama ve yangın sırasında bahçede çamaşır asmakta olan Demir, ölümü göze alarak eve girdi. Mutfak tüpünü, ardından torunu 2 yaşındaki Baran'ı kucağına alan eşi Mustafa, çocukları Nihat (30), Kadir (27) ve Roda'nın da (18) evin yıkılan duvarından çıkmalarını sağlayan Pürize Demir, elinden yaralandı. Köye gelen ambulanslarla yangında çeşitli yerlerinden yanarak yaralanan Demir ailesinin fertleri, önce Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne buradaki ilk müdahalenin ardından da yine ambulanslarla Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Demir ailesi üyelerinin hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.
Yangında her iki elinden yaralanan ancak gördüğü tedavi sonucu iyileşen Pürize Demir, hastanede tedavisi devam eden eşi ve 3 çocuğuna refakatçilik ediyor. Çok kötü bir olay yaşadıklarını belirten Pürize Demir, "Bahçede çamaşır asıyordum. Mutfaktaki tüpten sızan gaz, salonda yanan sobayla temas edince büyük bir patlama oldu. Patlama ile birlikte evin duvarı çöktü. Evde eşim, 3 çocuğum ve bir de torunum vardı. Bağırarak içeri girdim. Tüpten alevler çıkıyordu, 'patlamasın' diye hemen dışarı attım ve yeniden eve girdim. Evin her tarafı yanıyordu. Torunumu önce dışarı çıkardım. Patlama nedeniyle her taraf toz duman içindeydi. Yine eve girdim, eşim ve çocuklarım kendinde değildi. El ele tutarak onlarla beraber yıkılan duvardan çıktık. Çok şükür hepimiz hayattaydık. Sadece vücudumuzda yanıklar oluşmuştu. Benim yanan kollarım iyileşince tedavileri devam eden eşim ve çocuklarıma bakıyorum. Tek dileğim buradan çıkıp köyümüze dönmek" diye konuştu.
Hayatlarını eşine borçlu olduklarını söyleyen Mustafa Nuri Demir, yaşadıklarına inanamadığını söyledi. Evde uyurken büyük bir patlama ile uyandığını anlatan Demir, "Her taraf alevler içindeydi. Hiçbir yer görünmüyordu. O sıra eşim beni elimden tutup dışarı çıkardı. Büyük bir faciayı atlattık. Evimiz kullanılmaz halde. Köyde kalan çocuklarımız yakınlarımızın yanına yerleşti" dedi.