TSK Fırak Kalkanı operasyonunda, El Bab bölgesindeki terör örgütü DEAŞ hedeflerinin hava kuvvetlerince vurulduğunu bildirdi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) desteğini alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, DEAŞ’ın Suriye’de önemli kalesi olan El Bab’ı almak için operasyon başlattı.
BORDO BERELİLER KEŞİF YAPTI
ÖSO’ya destek veren Türk Özel Kuvvetleri (Bordo Bereliler) keşif timlerinin de El Bab çevresine sızarak, önemli hedefleri belirleyip işaretlemeye başladığı öğrenildi.
TSK'dan sabah saatlerinde yapılan açıklamada, "Suriye'nin El Bab bölgesinde 15 hedefe hava harekatı düzenlendi. Hava harekatında 10 savunma mevzisi, komuta merkezleri ve bir cephanelik imha edildi. El-Bab'ın kuzeyindeki Dana'da 4 TSK personeli hafif yaralandı" denildi.
PYD/PKK HEDEFLERİ DE VURULDU
Ayrıca Tall Jijan bölgesini ele geçirmeye çalışan PYD/PKK unsurlarına yönelik topçu ve tank atışları sonucu 10 PYD/PKK unsuru etkisiz hale getirildiği vurgulanarak, "Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 202 meskûn mahalde (yaklaşık 1.620 km2) kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 35 DEAŞ ve 6 PYD/PKK ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ TÖ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir" denildi.
EYP TEMİZLİĞİ YAPILDI
DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 14 EYP'nin kontrollü olarak imha edildiği kaydedilerek harekâtın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve bin 520 EYP'nin kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği açıklandı.
Suriye sınır hattında Bayraktar ve Gözcü ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edildiğine dikkat çekilerek, "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir" ifadesi kullanıldı.