Siirt Yazlıca (Herekol) Dağı Akmeşe ve Kurt Deresi bölgesinde güvenlik güçleri PKK'lı teröristlere yönelik -18 derece hava sıcaklığı ve 40 santimetre kar altında 'Şehit Piyade Uzman Çavuş Kürşat Güneş' Operasyonu düzenledi. Operasyonda; sığınaklara girildiğinde PKK'lı teröristlerin birkaç gün öncesine kadar mağaraların hazırlanması maksadıyla yaşam sürdükleri anlaşıldığı, bulunan yaşam malzemelerinin ise olay yerinde imha edildiği belirtildi.


Yazlıca (Herekol) Dağı Akmeşe ve Kurt Deresi bölgesinde PKK'lı teröristlerin kışa hazırlık kapsamında yığınaklanma faaliyeti yaptıkları, özellikle il ve ilçelerde gittikçe yoğunlaşan operasyonların bu yerleşim yerlerinde kış boyunca barınamayacakları düşüncesine sahip oldukları ve  kış süresince hayatlarını dağlarda barınarak geçirme, baharın gelişiyle tekrar il ve ilçelere inme yönünde talimat aldıkları öğrenildi.

 

Haber ile ilgili metin girin!.


İl ve ilçelerde zor duruma düştüğü ve dağlara sığınmak istedikleri öğrenilen PKK'lı teröristleri barındırmamak operasyon hazırlıkları başlatılarak, yoğun olarak yağan kara rağmen birlikler araziye sevk edildi. 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt İl Jandarma Komutanlığı katılımı ile Yazlıca (Herekol) Dağı Akmeşe ve Kurt Deresi bölgesinde 03-05 Aralık 2015 tarihleri arasında  'Şehit Piyade Uzman Çavuş Kürşat Güneş'  operasyonu icra edildi.


Operasyondan görüntüler


Operasyon kapsamında -18 derece hava sıcaklığı ve 40 santimetre kar altında Komandolar, söz konusu bölgeye yaya olarak sızma harekatı gerçekleştirdi.  Bölgede 2 gün boyunca aralıksız olarak icra edilen temas araması faaliyeti esnasında 3 büyük sığınak tespit edildi.

 

Haber ile ilgili metin girin!.


Sığınaklara girildiğinde  PKK'lı teröristlerin birkaç gün öncesine kadar mağaraların hazırlanması maksadıyla yaşam sürdüklerinin anlaşıldığı ve bulunan yaşam malzemelerinin ( 80 kg un, 50 kg küp şeker, 40 kg makarna, 15 kg tahin helvası vb..) olay yerinde imha edildiği belirtildi.


Zor hava ve arazi koşullarında temas aramasını tamamlayan birliklerin üs bölgelerine vukuatsız olarak döndüğü öğrenildi.