ŞANLIURFA'da, Huzur ve Güvenliği Destekleme Derneği tarafından düzenlenen yemekte konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, eski dönemlerin aksine kötü polislerin olmadığını belirterek, "Eskiden genelde polise öcü gözüyle bakarlardı. Zorba polis, zorla dediğini yapan ve ifade alan coplayan polis kalmadı artık" dedi.
Şanlıurfa İli Huzur ve Güvenliğini Destekleme Derneği üyeleri, dün akşam Nevali Otel'de protokol üyeleri ile yemekte bir araya geldi. Kent güvenliğinin öneminin anlatıldığı yemeğe; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Belediye Başkan Vekili Mahmut Kırıkçı, Dernek Başkanı İbrahim İletmiş, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve dernek üyeleri katıldı. Yemekte konuşan Vali Güvenç, eski dönemlerin aksine artık Türkiye’de kötü ve öcü polisin olmadığını ifade ederek, "Eskiden genelde polise öcü gözüyle bakarlardı. Zorba polis, zorla dediğini yapan ve ifade alan coplayan polis artık kalmadı. Bu nedenle polisimizle iç içe yan yanayız. Halkımızda bunu biliyor. Halkımızın güveni için 24 saat demeden aralıksız çalışan polislerimize destek olmak ve yardımcı olmak herkesimin görevidir" dedi.
Şanlıurfa’nın güvenliğinin üst düzeye çıkarılmasında araç teminleriyle önemli bir destek aldıklarını ifade eden Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ise, "Emniyet teşkilatı Türkiye’de hukukun ve demokrasinin kurumsallaşması adına kuruluşundan bugüne ve yarında aynı ve kararlı bir şekilde mücadelesini ve katkısını devam ettirecektir. Bu anlamda güvenlik hizmeti sunarken teşkilatın alt yapısını güçlendirme, hızlı hareket edebilme, etkin ve yetkin olabilme adına mutlaka ve mutlaka halkımızın milletimizin Şanlıurfalının desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.
Konuşmaların ardından derneğe emeği geçenlere plaket verildi.