FETÖ'cü firari eski savcı Zekeriya Öz’ün, 17 Aralık soruşturması kapsamında bir işadamıyla rüşvet görüşmesini dosyadan sildiren 4 eski organize polisi hâkim karşısına çıkacak.
DİNLEMEYE TAKILDI
17 Aralık soruşturması kapsamında telefonları dinlenen işadamı Osman Ağca'nın, Zekeriya Öz ile görüşmesi dinlemeler takılmış bu telefon görüşmelerinde Öz'ün, Ağca'dan mont ve güneş gözlüğü istediği ortaya çıkmıştı.  
Öz'ün rüşvet tapesi, yolsuzluk soruşturması yürüttüklerini iddia eden eski Emniyet personeli tarafından soruşturma dosyasına eklenmek yerine silinmişti.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
HSYK Başmüfettişliği tarafından yapılan ihbar üzerine İstanbul Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından görüşmelerin akıbetiyle ilgili soruşturma başlatıldı.
Cumhuriyet Savcısı Basri Aydın tarafından yürütülen soruşturmada, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün işadamı Osman Ağca'yla yaptığı ve alenen rüşvet istediği görüşmenin dinlemeci polis memurları tarafından kayıt altına alınmak üzere TİB-Not yardımcı yazılıma işlendiği tespit edildi.
Söz konusu notun tapeye dönüştürme yetkisinin dönemin İstanbul Orgnize Suçlar Şube Müdürlüğü Teknik Takip Grup Amiri N. K.'da olduğu ve N.K.'nın, Teknik Büro Kısım Amiri Başkomiser A. A'nın ve D. D'nin de görüşünü alarak tapeleri sildirdiği ortaya çıktı.
Yürütülen soruşturma sonunda, dönemin N.K., A.A., ve D.D hakkında "görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin suçu ihbar etmemesi ve suç delillerini yok etmek" suçlarından iddianame düzenlendi.
İŞTE O GÖRÜŞME
Zekeriya Öz, işadamı Osman Ağca ile yaptığı ve dinlemeye takılan telefon görüşmelerinde şöyle diyor:
Ben A....s'ta baktım, zümrüt yeşili tay tüyünden incecik bir mont var, ona olur. 58 beden olabilir. 419 lira falan...
Montun "X Başsavcı" olarak kodlanan kişiye teslim edildiği belirtiliyor. Öz, bir başka görüşmede ise "Ben AVM'deyim Osman" diyor.
Osman Ağca gözlük satan mağazayı arayıp, "Misafirim geldi mi? Ne lazımsa yapın. Ben ödemesini alırım. Ücret almayın" diyor.
Kaynak: Sabah