Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bayramdan iki gün önce AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker'in aile mezarlığına 640 kilo bomba yerleştirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.
Bismil ilçesi Tepe Beldesi Kurudere Mahallesi'nde bulunan Tepe mezarlığında Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker'in aile mezarlığına bayramdan iki gün önce 5 ayrı noktaya yerleştirilen toplam 640 kilo patlayıcı ile ilgili yürütülen soruşturmada Bismil ilçesinde 13 kişi gözaltına alındı.
Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Bismil'de ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve aralarında Bismil Belediye işçileri ve 2 Belediye Meclis üyesinin de bulunduğu 13 kişinin sorgusu sürüyor.
Belediye çalışanları ve meclis üyelerinin, aynı bölgede söz konusu tarihlerde yol yapım çalışması nedeniyle gözaltına alındığı ve olay ile bağlantılarının olup olmadığının araştırıldığı belirtildi.
Kaynak: DHA