KAHRAMANMARAŞ Valisi Şükrü Kocatepe, Sütçü İmam Üniversitesi'nde geçen ay karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında 3 gün süren gerginliklerin tekrarlanmaması için önlemler alındığını söyledi. Vali Kocatepe, huzur ve güveni bozma faaliyetleri olduğunu kendilerinin öğrencileri provoke etmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini ifade etti.
Sütçü İmam Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında geçen 14 Ocak'ta başlayan ve 3 gün süren gerginliklerin tekrarlanmaması için Kahramanmaraş Valiliği'nde 'Üniversitede Güvenlik Tedbirleri' konulu toplantı gerçekleştirildi. Vali Şükrü Kocatepe başkanlığındaki toplantıya; Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Metin Aşık ile kurum müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Şükrü Kocatepe, kentte 30 bin üniversite öğrencisi olduğunu ve bunların ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "Sütçü İmam Üniversitesi'nde okuyan her öğrenci bizim evladımız ve misafirimiz. Bu bağlamda düşünerek Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin de en güzel şekilde ev sahipliği yaptıklarını zaten biliyoruz. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi son derece huzurlu ve güvenli; hem yönetimin disiplinli, tutumlu tavrı hem de öğrencilerimizin karşılıklı anlayışı ve sorumluluk içinde hareket etmeleri üniversitemizde bugüne kadar akademik faaliyetler güven ortamı içerisinde devam etti" dedi.
Vali Kocatepe, 30 bin üniversite öğrencinin öğrenim gördüğü Sütçü İmam Üniversitesi'nde bazı grupların, öğrenciler arasına nifak sokma eylemlerinde bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Türkiye genelinde olduğu gibi üniversitemizi de bazı etkilerle huzursuz hale getirmek, öğrencilerimiz arasına nifak sokmak, onları birbirine karşı gruplar oluşturmak ve onları kullanarak hem üniversite akademik faaliyetlerinin engellenmesi, hem de ülke genelinde huzuru ve güveni bozma faaliyetleri olduğunu biliyoruz. Bu 70'li yıllarda olduğu gibi bugün de var. Tabi biz 70'li yıllarda bu konuyla ilgili çok önemli dersler aldık. Gençlerimiz bilmese de; bunu bilen bir hafızamız, yönetim kadromuzun hafızası var. Dolayısıyla gençlerimizin aynı hataları yapmamaları için biz de gereken uyarıları yapıyoruz, öğrencilerimizle sık sık görüşüyoruz. Onları bazen provoke ve tahrik ederek gruplaştırmaya çalışanlara da fırsat vermemeye çalışıyoruz. Ben Kahramanmaraşlı hemşerilerimize bir kez daha bu konuda teşekkür etmek istiyorum. Onlar da nereden gelirse gelsin bu ülke içerisindeki öğrencilerimizin anneleri ve babaları. Onların ataları da bu ülkenin istiklalinin kurtarılmasında, bağımsızlığının sağlanmasında ve bu devletin kurulmasında emeği olan insanlardır. Ve bu ülkeyi, arz ettiğim gibi yüceltecek olan insanların evlatlarıdır. Onları, bağırlarına misafir olarak basarak kendi evlatları gibi görerek, korumaları, kollamaları ve üniversitemizin ismini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin taşıdığı güzel isme müsemma olarak iyi tanıtmaları, bundan sonra Kahramanmaraş'a gelecek üniversite öğrencilerinin de daha gönüllü, istekli gelmelerini sağlamaları konusunda yaptıkları çalışmaları devam etmelerini temenni ediyorum."
Vali Kocatepe'nin konuşmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda, üniversitede benzer olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler görüşüldü.