Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yol güvenliğini sağlayan askerlerle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuşlar Ömer Şenel ve Sercan Gedikli ile Çukurca'da terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuşlar HASAN Yaşar, Haşim Yenigül, Murat Demirçi Hulusi Emre Dilci ve Piyade Uzman Onbaşılar Yunus Emre Aral ile Yunus Emre Uçar için uğurlama töreni düzenlendi.
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında basına kapalı gerçekleştirilen törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Asayiş Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay İbrahim Koyuer, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, kamu kurum amirleri ile askeri erkan ve polisler katıldı.Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşlarının tören alanına getirilmesinin ardından, saygı duruşunda bulunularak, özgeçmişleri okundu.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehitlerden Şenel Kastamonu'ya, Gedikli Edirne'ye, Yaşar Kütahya'ya, Yenigül Kahramanmaraş'a, Demirçi ve Dilci Adana'ya, Aral afyonkarahisar'a, Uçar ise Konya'ya uğurlandı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı.Çukurca ilçesinde de Çağlayan köyü Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşıtepe bölgesinde 1. Komando Tugay Komutanlığı görevlilerince sürdürülen operasyon kapsamında, teröristlerle çıkan çatışmada 7 asker şehit olmuş, 20 asker yaralanmıştı.