ŞANLIURFA’da, okuldan evine dönerken minibüsün çarpması sonucu ilkokul öğrencisi 7 yaşındaki Mehmet Çetindağ'ın yaşamını yitirdiği ve son 10 yılda meydana gelen trafik kazalarında 44 kişinin öldüğü Uğurlu Beldesi'ne giden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, köylülerin tepkisi üzerine açıklama yaparak beldeden ayrıldı.
Şanlıurfa-Akçakale karayolu üzerindeki kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 5 bin nüfuslu Uğurlu Beldesi’nde geçen cuma okuldan çıkan ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi Mehmet Çetindağ, minibüs çarpması sonucu öldü. Küçük çocuğun ölüm haberini alan ve daha önce de aynı yolda çok sayıda kişinin kazalarda ölmesine tepki gösteren belde sakinleri, taş yağmuruna tuttukları minibüsü ateşe verdi. Ulaşıma kapanan yolda gün boyu süren gerginlik jandarmaların iknasıyla sonlandırıldı.
AK Parti Milletvekili Halil Özcan da, kazayı haber aldıktan sonra bugün küçük çocuğun taziye ziyareti için beldeye gitti. Milletvekili Özcan, ziyaret ardından kazanın meydana geldiği ve son 10 yılda 44 kişinin trafik kazası sonucu öldüğü yolu incelemeye gitti. Burada köylülerin tepkisiyle karşılan Özcan, gazetecilere şunları söyledi:
"3 gün önce burada ölümlü bir kaza oldu. Küçük bir çocuğumuzu kaybettik. Canımız yanıyor, bu Uğurlu Beldesi’nde kalanlar yılda 5-6 kişiyi bu yolla kurban veriyor. Bu yol uluslararası bir yoldur. Bu yola çözüm bulmak için bakanımızla ve karayolu yetkilileriyle görüşme yapacağız. Buradaki ölümlere bir son vermemiz gerekiyor. Bu bir özeleştiridir. Bazıları bu yolda çirkin siyaset yapıyorlar. Onun için gerekli tedbirleri alıp artık bu kazalara son vereceğiz."
Milletvekili Özcan'ın açıklamalarına tepki gösteren ölen çocuğun yakınlarından İsa Çetindağ, okulun yol üzerinden başka bir yere taşınması gerektiğini söyledi. Çetindağ, şöyle konuştu:
"Bu yolu 10 yıldır gündeme getiriyoruz. Vaatlerle bizi kandırıyorlar, her gün gelip bize söz veriyor, ondan sonra kaçıp gidiyorlar. Sayın vekilimiz burada diyor ki; 'Çirkin siyaset yapıyorlar.' Biz çirkin bir siyaset yapmıyoruz. Bizim çocuklarımız burada canımız yanıyor. Canımız yandığı bir yerde bize böyle bir şeyin söylenmesi doğru değildir." 
Bu sırada köylülerin okul önünde toplanması üzerine AK Parti Milletvekili Halil Özcan, otomobiline binerek beldeden ayrıldı. Vekilin uzaklaşmasının ardından köylüler, alkışlar eşliğinde yuhalama yaparak kısa bir süreliğine yolu trafiğe kapattı. Jandarmanın iknası sonucu köylüler, yolu tekrar trafiğe açtı.

AL-ÖŞ(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)