THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 2023 hedefimiz yolcu sayımızı 120 milyon, filomuzdaki uçak sayısını da 450’ye çıkarmak'' dedi

Türk Hava Yolları (THY), Air Transport News Ödül Töreni'nde 'Yılın Havayolu' ödülünü aldı. Salzburg Mozart Evi'nde yapılan ödül törenine ilişkin değerlendirmelerde bulunan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, ''Geçtiğimiz yıl beşinci kez olmak üzere, Skytrax yolcu tercih ödülleri tarafından 'Avrupa'nın en iyi havayolu' seçildik. 2023 hedefimiz yolcu sayımızı 120 milyona, filomuzdaki uçak sayısını da 450'ye çıkarmak'' dedi.

Air Transport News Ödül Töreni'nde ayrıca Turkish Cargo 'Yılın kargo havayolu', Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. 'Yılın uçak bakım onarım merkezi', TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı da 'Yılın havalimanı' ödülüne layık görüldü.

72 MİLYON YOLCU HEDEFİ 

Yolcu sayılarını geçen yıl 62 milyona yaklaştırdıklarını anımsatan İlker Aycı, ''113 ülkede 284 destinasyonla dünyada en çok ülkeye uçan havayolu unvanımızı koruyoruz. Bu yıl 72 milyon yolcumuzu uçaklarımızda konuk etmeyi planlıyoruz. Avrupa'nın en genç filolarından birine sahibiz. Halen 304 uçağımız var" diye konuştu. Aycı, Turkish Cargo'nun aldığı ödüle ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Turkish Cargo, global hava kargo taşıyıcılığında en hızlı büyüyen oyunculardan biri oldu. 2015'te kargo ana hacmini 720 bin tona yükseltti. Şimdiki hedefi kargo hacmi anlamında 'Milyonlar ligi'ne yükselmek.''

70 HAVALİMANINA ÖRNEK OLDUK

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın 'Yılın havalimanı' ödülünü almasıyla ilgili olarak, tüm operasyonlarının odağında müşteri memnuniyeti olduğunu kaydetti.

Sundukları çözümler ve inovasyonla ortaya çıkardıkları ürünleri 17 ülkede 70 havalimanının kullandığını hatırlatan Şener, ''İstanbul Atatürk Havalimanı geçen yıl 61.3 milyon yolcuya sorunsuz hizmet vererek Londra ve Paris'in ardından Avrupa'da üçüncü sıraya yerleşti'' dedi. Şener, yapımı son aşamaya gelen ek terminalle yılda 75-80 milyon yolcuya rahatlıkla hizmet sunabilecekleri bilgisini verdi.