Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - ADANA'da Adalı Holding tarafından yaptırılan 17 katlı 240 odalı Sheraton Oteli törenle açıldı.
Otelin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Starwood Hotels Resorts Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Başkanı Michael Wale ve çok sayıda konuk katıldı. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, insanın büyüdüğü kente yatırım yapmasının asaletinden olduğunu söyledi. Çelik, şöyle dedi:
"Bir insanın büyüdüğü, sokaklarını dolaştığı iklimini kokladığı, toprağa vefa borcunun olması, onun asaletindendir. Otelin tüm yapım aşamalarını izledim. Burası para kazanmak için holdingin bir parçası olsun diye yapılan bir eser olmaktan çok, Adana'ya bir katkımız olsun, vefa borcumuzu ödeyelim, bir tesis kazandıralım, Adanalılığımızla ilgili yeni bir aşamaya geçelim denilerek kurulmuştur. Burası Adana tarihin de önemlidir. Ancak biz Adanalılar, tarihi kendimizden okuruz. Starwood'un burada bu oteli yapması, Starwood tarihi için önemlidir. Bundan sonra Starwood'un tarihi, Adana Sheraton'ın açılışı öncesi ve sonrası diye anılacaktır. Biz Adanalılar dünyaya böyle bakıyoruz. Biz Adanalılar hala nereye gidersek gidelim aklımız hep buradadır."
KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da  Adalı Holding'ten Kıbrıs'a da yatırım yapmalarını beklediklerini söyledi.
"BABAMIZIN HAYALİYDİ"
Adalı Holding Yönetim kurulu Başkanı Serdar Adalı ise babaları merhum Hasan Adalı'nın Adana'ya 5 yıldızlı otel yapma hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi. Adalı şöyle konuştu:
"Rahmetli babamız Hasan Adalı'nın memleketimiz Adana'ya 5 yıldızlı otel kazandırma hayalini, dünya markası olan Starwood markası işbirliği ile Sheraton Oteli'ni Adana'ya açarak gerçekleştirdiğimiz gururlu mutluluğu sizlerle paylaşıyoruz. Adalı Holding olarak kurulduğumuz 1962'den günümüze enerji, inşaat gibi çeşitli sektörlerde yüksek kalite standartlarında hizmet veriyoruz. Aynı anlayışla, turizm sektöründeki ilk yatırımımızda Adana halkının samimiyetini ve misafirperverliğini Sheraton'un güçlü yapısı ile birleştirip, dünya standartlarındaki otelimizi konuklarımızın hizmetine sunuyoruz. Sheraton Adana Oteli'nin sadece konaklama amacıyla değil, aynı zamanda kaliteli, lüks bir buluşma noktası olarak da benimsemelerini istiyoruz."
Konuşmaların ardından bakan ve misafirler, kurdele keserek otelin açılışını yaptı.

FOTOĞRAFLI