IRAK'ın Musul Valisi Atheel Nuceyfi, Gaziantep'te, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret etti. Musul Valisi Nuceyfi, Gaziantep- Bağdat tren seferlerinin yeniden hayata geçirilmesi için temaslarının sürdüğünü söyledi.
Çeşitli ticari ilişkiler için Gaziantep'e gelen Musul Valisi Atheel Nuceyfi ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaretti etti. Belediye Şeref Defteri'ni imzalayan Nuceyfi'ye Başkan Güzelbey, belediyenin projelerini ve faaliyetlerini anlattı. Musul'la ulaşım, alt yapı ve su ile geri dönüş alanında projeler yapabileceklerini belirten Güzelbey, iki kardeş ülkenin ilişkilerinin gelişmesine önem verdiklerini kaydetti. Kardeşlik ilişkilerinin temellerini attıklarını ifade eden Güzelbey, "Bu yakın ilişkiler her iki ülkede yaşayan insanların yaşam alanlarına katkı sunacağına inanıyorum. Biz birikim ve deneyimlerimizi Musullu kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız" dedi.
Musul'un özellikle ulaşım ve su konusunda sıkıntı çektiğine değinen Güzelbey, bu doğrultuda da yardım işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
5 yıl aradan sonra yeniden geldiği Gaziantep'te birçok değişimi ve yeniliği gördüğünü dile getiren Musul Valisi Atheel Nuceyfi, "Gaziantep'e birkaç ticari anlaşma yapmak için geldik. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin de projelerine ve işbirliği önerilerine sıcak bakıyoruz. Türkiye'nin mevcut olan ve ileri teknoloji yatırımlarından istifade edebiliriz" diye konuştu.
Gaziantep- Bağdat tren seferlerinin yeniden hayat geçirilmesi için bir çalışma yapacaklarını belirten Vali Nuceyfi, şöyle konuştu:
"Şu anda faaliyette olmayan Gaziantep- Bağdat tren seferlerinin yeniden hayata geçirilmesi için Ulaştırma Bakanlığının bir çalışma yapıyor. Bu hattı Suriye'ye uğratmadan Bağdat'a ulaştırabileceğiz. Gaziantep- Bağdat tren hattını Habur Sınır Kapısı'nı kullanarak yeniden hayata geçirebileceğiz."
Başkan Güzelbey'in Vali Nuceyfi'ye el yapımı yöresel bakır pilavlık hediye ettiği ziyarette, Musul Vali Yardımcısı Abdulgader Abdullah Batush, Vali Yardımcısı Hasan Dhannoon Saleem ve Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir hazır bulundu.