Vatandaşlar, et fiyatları ile yarışan bademi gramla alabiliyor.   Muğla ve Marmaris tarafından Gaziantep’teki tezgahlara düşen yılın ilk çağla bademinin fiyatı et fiyatıyla boy ölçüşüyor. 

Taze bademin kilogram fiyatı 30 TL olunca, vatandaşlar kilo yerine gramla almayı tercih ediyor. Ortalama 3 adet bademin 1 liraya geldiğini gören vatandaşlar, badem almaktan vazgeçerek kilosu 5 TL olan çilekten almayı tercih ediyor.    

"FİYATI DÜŞMEDEN ALMAM"  

Normalde taze bademi çok sevdiğini söyleyen Arzu Mirkelam, “ilk başlarda 30 TL olur ama bir hafta 10 gün sonra 15’e düşer, 8’e düşer, 7’ye düşer o zaman alıp yiyoruz. 30 TL’den şahsen alıp yemem. Her sene böyle oluyor 30 TL’den başlar. Çilek fiyatı da ilk önce 15’ti şu an 5 TL’ye düşmüş durumda” dedi.    

“İTİRAZ EDEN YOK, ZENGİN DE ALIYOR FAKİR DE”   

Bademin şu an 30 TL olduğunu belirten seyyar satıcı Hakan Erdil, “Taze badem daha yeni yeni çıktığından sürüm yeni yeni geliyor” dedi. Şu an taze bademlerin yurt dışından geldiğini vurgulayan Hakan Erdil, satışların normal hızda olduğunu, yavaş yavaş alıcıların artığını söyledi. Taze bademlerin Marmaris, Mersin ve Elazığ taraflarından geldiğini belirten Erdil, “Her yıl yeni yeni tezgahlara düştüğünde fiyatlara yönelik fazla bir itiraz yok, zengin de alıyor fakir de alıyor” şeklinde konuştu.