Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, canlı hayvanın besi amaçlı ithal edilmesi yetkisini Et ve Süt Kurumu'na (ESK) vermeyi düşündüklerini belirterek, "İnşaallah karar yayınlanınca ülke içindeki talepler ESK tarafından alınacak ve hayvanlar Türkiye'ye getirilecektir" dedi.

Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Yönetim Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tarım Kredi Genel Müdürlüğüne Ayhan Karayama'nın getirildiğini anlatan Çelik, yeni yönetim ile beraber yeni bir döneme girildiğini ve birkaç konuda değişikliklerin yaşanacağını ifade etti.

Çelik, geçmişi 153 yıl önceye dayanan Tarım Kredi'nin, 36 bin yerleşim yerinde faaliyet yürüten modern bir tarım örgütlenmesi olduğunun altını çizdi.

Süreç ESK'ya emanet

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, ESK'nın nisanda Bosna Hersek'ten alınanması planlanan kırmızı etle ilgili ihale düzenlemesinin söz konusu olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"ESK, önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı açıklayacağız, yurt dışından canlı besi hayvanı getirilmesi ile ilgili yetkiyi alma konusunda çalışmalarımız var. Kısa süre içerisinde, netleşince, canlı hayvanın besi amaçlı getirilmesi görevini ESK'ya vermeyi düşünüyoruz. İnşaallah, karar yayınlanınca ülke içindeki talepler ESK tarafından alınacak ve hayvanlar Türkiye'ye getirilecektir. Bu dışarıda rekabeti düşürücü, şu anda çok yoğun olan rekabet ortamını lehimize dönüştürecek bir adım. Bu bakış açımızın ette üretim girdilerinin düşmesinde çok etkili olacağı inancı içindeyiz."
ESK et fiyatları için silahını çekiyor