Dünya BankasıRusya’nın 2016 yılı için küçülme tahminini olumsuz yönde revize ederek yüzde 0,7’den 1,9’a yükselttiğini açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle, Rus ekonomisindeki küçülme tahmininin bu yıl için yüzde 0,7’den 1,9’a revize edildiği belirtilirken, önümüzdeki yıl için ise yüzde 1,3’lük büyümenin beklendiği bildirildi.

Daha önceki tahminlerde petrol fiyatının varil başına 2016 için ortalama 49 dolar olarak değerlendirildiği vurgulanırken, yeni tahminlerde petrol fiyatının ortalama 37 dolar olarak hesaplandığına işaret edildi.

Yoksulluk oranı 17 yılın zirvesinde

Açıklamada, Rusya’da yoksulluk oranının 1998-99 ekonomik krizinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çekilirken, ülkenin 2016 hedefi olan bütçe açığının gayri safi milli hasılaya yüzde 3’lük oranını başarma ihtimalinin de düşük olduğu belirtildi.

Banka, Rusya’daki 2018 Başkanlık seçimlerinden önce gerekli yapısal reformların gerçekleşmesinin beklenmediğinin de altını çizerek “Rus ekonomisinin toparlanması için uzun bir yol var” ifadelerini kullandı.Dünya Bankası'ndan Rusya'ya kötü haber