GıdaTarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrasındaki ilişkilerle ilgili olarak, “Tüm ticari faaliyetleri iç içe geçmiş iki dost ülkenin, olayları başka kısıtlamalara taşıması iki ülkenin de yararına bir durum değildir. Türkiye olarak bu meseleye çözüm endeksli baktık ve bakmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin Rusya’ya 1.3 milyar liralık tarım ürünü ihraç ettiğini, 3 milyar liralık da ithalat yapıldığını bildiren Çelik, iki dost ülke  arasında arzu edilmeyen bir olay yaşandığını belirterek,konunun teknik heyetler tarafından el alınması ve çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

1 OCAK'TA ORTADAN KALKAR

Çelik, “Diyaloglar, temaslar 1 Ocak’tan itibaren bahse konu tedbirlerin uygulanmasını ortadan kaldıracak, yeni karşılıklı önlemler alınmasını ortadan kaldıracak bir seviyeye ulaşır. Türkiye’nin çabası bu istikamettedir, başarılı oluruz  inancındayım” dedi.

B PLANI HAZIR

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (Türk-İş) ziyaretinin ardından konuşan Çelik, “B Planı” bulunduğunu hatırlatarak, “Konu uçak meselesidir ve çözümü de mümkündür yeter ki yetkililer buraya odaklansınlar” şeklinde konuştu.Bakan açıkladı! Rusya krizi 1 Ocak’ta bitiyor mu?