KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi, Avşar Yerleşkesi girişindeki ana giriş kapısının tarihi öğelere bağlı kalınarak tekrar yapımı için para ödüllü proje yarışması düzenledi.
Sütçü İmam Üniversitesi’nin Kayseri karayolunda bulunan Avşar yerleşkesindeki ana giriş kapısının yeniden yapılması için kamuoyuna açık para ödüllü ‘Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi Ana Giriş Kapısı Mimari’ proje yarışması düzenlendiği duyuruldu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile Prof. Dr. Metin Köse, inşaat mühendisi Mustafa Kemal Hançerli ve mimar Hasan Sükuti Kılınçkıran’ın seçici kurul olarak görev yapacağı yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise bin lira para ödülü verileceği belirtildi. Müracaatların 25 Ağustos'ta yapılacağı açıklanan yarışmaya aday projelerin seçici kurul tarafından incelenerek 3 gün sonra sonuçlandırılacağı bildirildi.
Yarışmayla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Karaaslan, içerisinde Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin de yer aldığı yerleşke girişindeki yoğunluğun önlenmesi ve güvenliğin arttırılması amacıyla kapıyı yeniden inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Karaaslan, kendisine güvenen herkesi yarışmaya davet ettiklerini belirterek, "Geçtiğimiz yılın sonuna doğru Araştırma ve Uygulama hastanemizi hizmete açtık, ancak hastanemizin açılması ile birlikte üniversitemizin giriş kapısında da yoğun bir sirkülasyon başladı. Bu durum hem öğrencilerimiz, hem hastalarımız, hem misafirlerimiz, hem de güvenliğimiz için sıkıntı olmaya başladı. Biz de kalıcı bir çözüm için giriş kapımızı hastane girişimizden biraz daha geride kuralım istedik ve bunu da yaparken yine tarihimize ve kahramanlığımıza, değerlerimize uygun bir kapı olması için yarışma açtık. İnşallah çok güzel projelerin katılacağını umuyoruz ve kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyoruz" dedi.
Üniversitenin web sitesinde başvuru şartları duyurulan yarışmayla kentin tarihi figürlerinin yer aldığı giriş kapısının yeniden yapılması amaçlanıyor.

FOTOĞRAFLI