ŞANLIURFA Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Hayata Evet’ projesi kapsamında öğrencilere uyuşturucunun zararları anlatıldı. Lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı toplantıda 2002 yılında katıldığı modellik yarışmasında Türkiye birincisi olan ve 19 yaşında uyuşturucudan ölen Burçin Bircan’ın hayat hikayesi anlatılarak, uyuşturucudan uzak durulması istendi.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bir süre önce gençlerin uyuşturucudan ve suçtan korunması amacıyla 'Hayata Evet’ projesi başlatıldı. Bugüne kadar çeşitli etkinliklerin yapıldığı proje kapsamında bugün uyuşturucunun zararlarının anlatılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Emniyet Müdür Yardımcıları ile çok sayıda öğrenci katıldı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Rasim Uzun, her yıl lise ve üniversite çağındaki binlerce gencin zararlı alışkanlıklara yöneldiğini ifade ederek, "Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde özelde lise ve üniversite gençliği nezdinde genelde toplum nezdinde zararlı alışkanlıklardan uzak durması amacıyla bu projeyi başlattık. Bu projeyle gençlerimizdeki güzel ve sağlıklı görünme duygusunu artırmak, zararlı alışkanlıklarla mücadele sorumluluğunu bilinçlendirmek istiyoruz" diye konuştu.
KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA BAŞLAMA SÖZLERİ
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Enver Başar ise gençlerin ve öğrencilerin, ‘Kararsızım’, ‘Bir deneyim’, ‘Seni kırmayacağım’, ‘Bir kereden bir şey olmaz’, ‘Başlarım, bırakırım’, ‘Benim iradem güçlü bırakırım’, ‘İş sahibi olunca bırakırım’ gibi ifadelerle sigara ve uyuşturucu kullanımına başladığına dikkat çekti. Toplantıda daha sonra öğrencilere 2002 yılında girdiği modellik yarışmasında Türkiye birincisi seçilen Burçin Bircan'ın, 2004 yılında aşırı dozda uyuşturucudan ölümünün anlatıldığı film izlettirilerek uyuşturucunun zararlarına dikkat çekildi.