İslam ve Modern Cihat diye enteresan bir kitap  yeni çıktı. Bir terör uzmanının yazdığı  kitap taM'da Charlie Hebdo olayı sonrası dikkat çekiciyor.
Okunması gereken bir kitap.

Ebu Musab El Zerkavinin zihninde bir cihat rüyası olarak başlayıp, 1990lardaki doğuşundan bu yana pek çok isimle anılan IŞİD, büyük bir hızla büyüyerek tüm Orta Doğu boyunca sınırları değiştirecek kadar güçlü, kalabalık ve modern teknolojiyi etkili biçimde kullanan dev bir organizasyon hâline geldi.

Peki nasıl oldu da şeriat kurallarını benimseyen ve dünyanın gözü önünde katliamlar yaparak adını duyuran bir oluşum, iki milyar dolarlık bir ekonomi oluşturarak, bu kadar gücü elinde toplayabildi?

İslam ve Modern Cihat, dünya çapında Rogue Economics (Düzenbaz Ekonomi) ve Insurgent Iraq (Başkaldıran Irak) adlı kitaplarıyla tanınan terörizm uzmanı Loretta Napoleoninin zengin birikimiyle, okuyucuyu bu yapının arkasındaki gerçeklerle tanıştırıyor. İslam Devletinin ardındaki liderlerin ilişkileri, elde ettiği finansal güç, askeri alandaki başarıları, medyayı kullanım biçimleri ve Batının bu durum karşısındaki tutumu apaçık bir biçimde anlatılıyor.

Oldukça güncel bilgilerin yer aldığı bu çalışma, Fransadaki Charlie Hebdo katliamıyla birlikte Batı dünyasında daha da yükselen İslamofobinin oluşmasında etkili olan isimleri daha yakından tanımanızı sağlayacak.

"Kesinlikle büyüleyici ve ince bir zekâyı yansıtıyor."
-Noam Chomsky - Başkaldıran Irak adlı kitap için-
(Tanıtım Bülteninden)