ADANA'da Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya'nın da katılımıyla YÖK 219'uncu Üniversiteler Arası Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) ev sahipliğinde ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, ÇÜ Rektörü Mustafa Kibar ile çok sayıda özel ve devlet üniversitesi rektörü katıldı. Polisler ve hastanenin güvenlik görevlileri, toplantının yapıldığı hastane koridorları ve salon etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının yapıldığı salona, Üniversiteler Arası Kurul üyeleri dışında kimse de alınmadı.
Toplantının basına kapalı yapılmasıyla ilgili konuşan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, "Üniversiteler Arası Kurul toplantısı bu. Teknik, akademik bir toplantı. Bu nedenle kapalı" dedi.
EYLEMLE ÇAKIŞTI
Toplantı sırasında, Balcalı Hastanesi'nde çalışan DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) üyesi işçiler, hastanede taşeron işçi çalıştırılmaması için dışarıda eylem yaptı. İşçilerin eylemi ile Üniversiteler Arası Kurul Toplantısı'nın aynı güne denk gelmesi nedeniyle de güvenlik görevlileri, toplantının yapıldığı salona kimsenin yaklaştırılmaması için yoğun çaba gösterdi. ÇÜ Rektörü Mustafa Kibar'ın 'Hoş geldiniz' konuşmasının ardından rektörler ve YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili konuşmalar yaptı.