Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), () - ÜRDÜN'de Suriyelilerden Sorumlu Vali olarak görev yapan Velid Edibe, Ürdün Hayır Kurumu (JHCO) Genel Sekreteri Ayman Riad El Muhlef ve beraberindeki heyetle Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde bulunan 5 bin Suriyeli sığınmacının barındığı konteyner kenti ziyaret etti.
Öğleden sonra beraberindeki heyetle Nizip'e gelen Velid Edibe'ye, konteyner kenti dolaştıran Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz tarafından bilgiler verildi. Konteyner kentte incelemeler yapan Edibe, ziyaret amaçlarının Türkiye'nin Suriyeliler'e yönelik yaptığı çalışmaları yerinde görmek ve tecrübelerinden yararlanmak olduğunu ifade etti.
Türkiye'nin kendi ülkelerine göre çok daha büyük imkanlara sahip olduğunu anlatan Edibe, "Türkiye'nin buradaki insanlara verdiği hizmetleri yerinde görerek tecrübelerden istifade etmek istedik. Tabi imkanlar konusunda Türkiye bizim devletimiz açısından çok daha büyük imkanlara sahip. Bu bakımdan biz Suriyelilere yönelik verilen hizmetlerden dolayı Türkiye’ye yetişemeyiz ama en azından buradaki hizmetleri görüp kendi ülkemizde de uygulamak istiyoruz. Temennimiz biran önce Suriye’deki iç savaşın bitmesi, hem bizde, hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde bulunan sığınmacıların kendi memleketlerine dönmesidir. Ancak bu insanlar kaldığı süre içerisinde biz insani yardımlarımızı aksatmadan sürdüreceğiz" diye konuştu.
Edibe ve beraberindeki heyet, ziyaretin ardından Nizip'ten ayrıldı.

Mİ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)