Yusuf BAŞTUĞ- Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, () - TATARİSTAN Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ni gezip, yetkililerden sanayi bölgesiyle ve yatırım koşullarıyla ilgili bilgi aldı. Minnihanov, Türkiye'deki yatırımcılarla işbirliği kurmak istediklerini söyledi.
İş dünyası temsilcileriyle görüşmek için beraberindeki heyetle birlikte dün akşam Adana'ya gelen Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, bu sabah erken saatlerde Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Burada Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü ile işadamlarınca karşılanan Cumhurbaşkanı Minnihanov, yetkililerden sanayi bölgesiyle ve yatırım koşullarıyla ilgili bilgi aldı. Bilgi aktarımının ardından Vali Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Minnihanov'a çeşitli hediyeler verdi.
'İŞBİRLİĞİ KURMAK İSTİYORUZ'
Brifing sonrası Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Oğuz Tekstil ve Kastamonu Entegre tesislerini gezen Minnihanov, işadamlarına yatırımlarına ilişkin sorular yöneltip Tataristan'a da yatırım çağrısı yaptı. Bir süre golf aracına binerek Kastamonu Entegre tesislerini dolaşan Rustam Minnihanov gazetecilere, "Adana çok güzel bir şehir ve Adanalı işadamları çok sıcak insanlar. Sanayi bölgesi de çok düzgün. Gelecekte Adana'daki ve Türkiye'deki iş çevreleriyle işbirliği kurmak istiyoruz. Tataristan petrokimya ürünleri üreten bir ülke. Biz de ürünlerimizi Türkiye'ye getirmek istiyoruz" dedi.
Minnihanov'un işadamlarıyla görüşmesine katılan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de basın danışmanının fotoğraf makinesini alarak Minnihanov'un fotoğraflarını çekti. Ziyaretin ardından Rustam Minnihanov, helikopterle Mersin'e hareket etti.

YB(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)