Eski bordo bereli ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, Cerablus operasyonuyla ilgili değerlendirmeler yaparken, hiç bilinmeyen bir gerçeği ilk kez anlattı.
PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin lideri Salih Müslim'in Suriye'de yakalanmak üzere iken Türkiye tarafından düzenlenen bir operasyonla hayatının kurtarıldığını söyledi.
TÜRKİYE, SALİH MÜSLİM'İ HER ZAMAN KORUDU
Habertürk TV'de dün akşam katıldığı bir programda konuşan Yarar,"Salih Müslim Türkiye'de üniversite okumuş, tahsilini yapmış ve Türkiye tarafından zaman zaman korunmuş bir adamdır. Salih Müslim, Suriye'de yakalanmak ve infaz edilmek üzereyken Türkiye'nin desteklediği operasyonla hayatı kurtarılmış bir adamdır" ifadelerini kullandı.

BARZANİ'NİN 40 KÖYÜ PKK'NIN İŞGALİ ALTINDA
PKK'nın en fazla saldırdığı Kürt grup ve liderin Barzani olduğunu ifade eden Mete Yarar, "Barzani'nin yaklaşık 40 köyü PKK tarafından işgal altındadır. Barzani'nin PKK ile mücadele sırasında verdiği kayıp 3 bin peşmergedir" dedi.
BARZANİ, PKK'NIN YAPACAĞI DARBEYE KARŞI HAZIRLANIYOR!
Bugün Kuzey Irak'ta bulunan TSK'nın orada kalmasını sağlayan şeyin Barzani'nin desteği olduğunu anlatan Yarar, "Barzani, PKK'nın bir numaralı hedefinde" dedi ve ilginç bilgiler paylaştı:
"Barzani kendisine yönelik yapılacak olan darbe girişimine karşı hazırlık yapıyor Erbil'de. PKK destekli bir ayaklanmanın ve başka bir ülkenin desteği ile PKK'nın ayaklanmasına karşı hazırlık yapıyor."