Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'deki iç savaşta yeni pozisyonları anlatırken "Türkiye ile birlikte bazı ülkeler, ültimatomlar konusunda esneklik göstermeye başlıyor" dedi.


Rusya: Türkiye Esad'a Ültimatom Vermeyi Bırakıyor

Rusya: Türkiye Esad'a Ültimatom Vermeyi Bırakıyor
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki son durumu değerlendirdi.

Türkiye'nin Suriye'deki rejim lideri Beşar Esad'ın kaderiyle ilgili ültimatom vermekten vazgeçmeye başladığını savunan Lavrov, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara Suriye'deki teröristlerin kendisi için oluşturduğu tehlikeyi anladı. Türkiye ile birlikte bazı ülkeler, ültimatomlar konusunda esneklik göstermeye başlıyor. Örneğin, 'Suriye'nin geleceği konusunda müzakerelere başlamamız için Esad'ın görevden ayrılması gerekiyor' şeklindeki ültimatomlar artık yok."

ABD'YE YÜKLENDİ: CİDDİ ŞÜPHELER VAR

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile geçen hafta açıkladıkları ateşkes anlaşmasında IŞİD ve El Nusra Cephesi ile mücadele edilmesine dair ifade yer aldığını hatırlatan Lavrov, Washington yönetimini topa tuttu:

"Ancak ABD'deki bazı kesimlerin El Nusra da dahil olmak üzere Rusya'nın 'terörist' olarak gördüğü bazı grupları askeri atımların dışında tutmaya çalıştığına ilişkin ciddi şüpheler var.

ABD'nin ılımlı muhalifleri teröristlerden ayırt edemesinin nedeni bu olabilir. Halbuki anlaşmanın önceliklerinden biri, muhaliflerin teröristlerden soyutlanması."