Türkiye'yi kana bulayan darbe kalkışmasının ardından FETÖ'nün yapılandığı ülkeler de örgüte karşı tebdirler almak için harekete geçti.

Pakistan’da FETÖ’ye ait 24 okul bulunuyor..

"TEMİZLEMEK İÇİN YARDIM İSTİYORUZ"
Bu ülkelerden birisi olan Pakistan, Türkiye'den yardım talep etti. Türk makamlarına mektup yazan Pakistan yetkilileri, “Fetullahçı Gülen Terör Örgütü Pakistan'a 20 yıldır sızmış. Bu yapıyı kurumlarımızdan temizlemek istiyoruz. Temizlemek için yardım talep ediyoruz” ifadelerini kullanıldı.

TÜRKİYE'DEKİ DARBE GİRİŞİMİNİ GÖREN ÜLKELER TEMİZLİK İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Yenişafak'ın haberine göre, faaliyet yaptıkları ülkelerde okullar açan ve özellikle üst düzey isimlerin çocuklarını yakın markaja alan FETÖ, bu sayede siyasi sisteme ve ülkeyi yöneten üst kadroya dahil oluyor. Örgütlendiği bütün ülkeler için büyük milli güvenlik tehdidi oluşturan FETÖ'nün Türkiye'deki işgal girişimini gören bu ülkeler de hemen harekete geçti.

20 YILDIR FAALİYETTE
Bu ülkelerden Pakistan, FETÖ sızıntısını fark edince Türkiye'den yardım istedi. Pakistan yetkilileri, Türk makamlarına FETÖ ile mücadele için mektup yazdı. Pakistan yetkililerinin FETÖ için yazdığı mektubunda, “Fetullah Gülen Terör Örgütü Pakistan'a 20 yıldır sızmış. Bu yapıyı kurumlarımızdan temizlemek istiyoruz. Temizlemek için de Türkiye'den yardım talep ediyoruz” yazdığı öğrenildi.

EĞİTİM ÜZERİNDEN SIZINTI
FETÖ, her ülkeye okul açarak devlete sızıyor. Pakistan'da FETÖ'ye ait, İslamabad'ta 6, Lahor'da 5, Karaçi 3, Kuetta 3, Peşaver 2, Multan 2, Haripur 1, Haydarabad 1, amşoro 1 okul olmak üzere 24 okulu bulunuyor. Bu okullarda Pakistan zenginlerinin çocukları eğitim görüyor. Buradan mezun olan çocuklar Pakistan'daki devlet sistemine ve ülkeyi yöneten üst kadroya sızıyorlar.

'RÜŞVET' VERMEDEN PİYASAYA GİRİLEMİYOR
15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra FETÖ'nün faaliyetlerini sürdürdüğü ülkeleri endişelendirdi. Her ülkede aynı yapılanmayı kullanıyor. FETÖ işadamlarını için kurulan dernekleri ile kendilerini kamufle ediyorlar. İşadamları, örgüte rüşvet vermeden piyasada barınamıyorlar. Bu yapının kendilerine ait iş merkezleri, restorasyonları, oteller, tur firmaları bulunuyor.