IŞİD'in Propaganda Görüntülerinden Kendi Oğlunu Tanıdı
IŞİD'in Propaganda Görüntülerinden Kendi Oğlunu Tanıdı
Suriye'de Kürt rehineleri silahla vurarak öldüren beş çocuğun olay yaratan görüntüleri sayesinde yıllardır göremediği oğlunu teşhis eden baba, çarpıcı ifadelerde bulundu.

Daily Mail'in haberine göre; İngiliz bir adam, IŞİD terör örgütünün yayımladığı video görüntülerindeki infazcılardan biri olan mavi gözlü çocuğun kendi oğlu olduğunu iddia etti.

"OĞLUMUN BEYNİNİ ÖZ ANNESİ YIKADI!"

Güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemeyen babanın ifadesine göre; eşi Sally Jones (47), oğulları JoJo'nun beynini yıkayarak IŞİD terör örgütüne katılmasını sağladı.



Üç yıldır oğlunu hiç görmediğini söyleyen acılı baba, JoJo'nun 2013 yılında 10 yaşındayken, IŞİD'e katılmak için Suriye'ye kaçan annesi Sally Jones tarafından götürüldüğünü belirtti.


IŞİD militanı Sally Jones

Suriye'de IŞİD terör örgütü tarafından rehin alınan bir grup Kürt'ü infaz eden beş çocuğun video görüntüleri sayesinde oğlunu gören baba, küçük JoJo için, "Oğlum bu örgüte üye olmadan önce parklarda oynayan, hayvanları kovalayan normal bir çocuktu. Bu olanlara dayanmak çok zor. Beyninin bu şekilde yıkanması felaket bir durum' dedi.



İki çocuk annesi Jones, Birleşmiş Milletler tarafından 'dünyanın en çok aranan teröristlerinden biri' olarak ilan edilmişti. Jones'un diğer oğlu Jonathan (20) İngiltere'de yaşıyor.

Geçmişte bir punk rock grubunda gitaristlik yapan Sally Jones, 20013'te kendisinden 25 yaş küçük hacker Junaid Hussain ile evlenmişti. Hüseyin, Sally Jones ve oğlu JoJo'yu Suriye'ye götürmüştü. Hussain, ABD'nin geçen yıl düzenlediği bir İHA saldırılarında öldürülmüştü.

Junaid Hussain

Evlendikten sonra Sakinah Hussain ismini alan Sally Jones, JoJo'nun da adını Hamza olarak değiştirmişti.

Daily Mail, görüntülerdeki diğer çocukların ise "Kürt, Özbek, Tunuslu ve Mısırlı" olduğunu belirtti. Gazete dünkü haberinde, çocuklardan birini "Türkiye'den" diye duyurmuştu. Daha sonraki haberde ise söz konusu çocuğun "Kürt" olduğu ifade edildi.