Halep Yeniden Kuşatıldı! Sivillerin Tahliyesi İçin Türkiye Devreye Girdi

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, yoğun çatışmaların sürdüğü Halep'in merkezini yeniden kuşattı.Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esed güçleri, devam eden çatışmalar sonrası kentin güneyindeki topçu birliği ve yanındaki askeri kışlaların denetimini sağlayarak kenti güneyden kontrol altına aldı ve kent merkezi kuşatma altına girdi.
RUS SAVAŞ UÇAKLARI DESTEK VERİYOR

Bölgedeki çatışmalar devam ederken, Rus ve rejim savaş uçaklarının Şam yönetimine bağlı güçlere hava desteği verdiği belirtildi.
AĞUSTOS AYINDA KUŞATMA KIRILMIŞTI
Rejim güçleri Temmuz'da, kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti. Ağustos ayında karşı saldırıya geçen muhalifler de Ramuse bölgesinde stratejik öneme sahip topçu okulu, silahlandırma külliyesi ile Beyanat Külliyesi'nin kontrolünü ele geçirerek kuşatmayı kırmıştı.
"BÜYÜK GAYRET İÇİNDEYİZ"
Öte yandan Halep'te bugün büyük bir insanlık dramının yaşandığını ve oradaki insanların her şeyden yoksun olduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, "İki ateş altında feryat ediyor, feryatlarını duyan yok. Türkiye'ye gelecekler, bırakmıyorlar. Ürdün'e, Libya'ya gidecekler bırakmıyorlar. Adeta bir kapana sıkışmış durumdalar. İnşallah kısa sürede yapılacak temaslarla buradaki insanlık dramını da sona erdirmek için büyük bir gayret içindeyiz" ifadelerinde bulundu.