Britanya’daki oylamada yüzde 48’e karşı yüzde 52’lik çoğunluk ayrılma yönünde oy kullanmış, ancak oylamada ileri yaşlı olanların karara etki ettiğinin ortaya çıkmasının üzerine, ülkedeki protestolar daha da yaygınlaşmıştı. Diğer yandan Britanyalı ve AB’li yetkililer, referandumun tekrarının söz konusu olmadığını ve halkın kararına saygı duyulması gerektiğini söylemişlerdi.
BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Bateman Çarşamba günü fakültede ekonomi eğitimiyle ilgili gerçekleştirilen, üniversite bünyesindeki 30 ekonomistin bulunduğu toplantıya giysileri olmadan geldi.
Öğretim üyesinin göğüsleri ve karnında “Brexit ekonomik felaket demektir” yazıyordu. Bateman toplantının devam ettiği iki saat boyunca çıplak oturdu.
Demokrasi böyle bir şey: Kimse tepki göstermedi
Diğer katılımcılar ise, toplantı sırasında durumla ilgili herhangi bir şey söylemedi.
Bateman geçen yıl, Britanyalı ressam Anthony Connolly’nin tablosu için de çıplak poz vermişti.
Daily Telegraph gazetesine konuşan ve toplantıda olduğu belirtilen bir kaynak, katılanların toplantı sırasında bu durumla ilgili sessiz kaldıklarını ve hiçbir şey olmamış gibi gündeme yoğunlaştıklarını söyledi.
Cambridge Üniversitesi öğretim üyesi Bateman iktisat, iktisat tarihi ve feminizm alanlarındaki akademik çalışmalarının yanı sıra Guardian ve Telegraph’ın da aralarında bulunduğu bazı gazete ve dergiler için yazılar da kaleme alıyor.